Woningbouw op terrein ANWB

Eerdere geruchten dat er ook een Albert Heijn (AH) zou komen, zijn definitief achterhaald.

Door

De ANWB heeft deze week in een informeel overleg met de wijkvereniging Benoordenhout eerdere berichten bevestigd dat een deel van zijn kantoren aan de Wassenaarseweg in de nabije toekomst een woonbestemming krijgen. Het hoofdkwartier van de vereniging blijft waarschijnlijk wel gevestigd in het oudste deel van het complex, dat op de monumentenlijst staat.   

Verdere details werden niet gegeven, ook al omdat de plannen in een beginstadium zijn en nog verder moeten worden uitgewerkt. Wel staat al vast dat er nieuwere gebouwen worden gesloopt om er vervolgens nieuwbouw te plegen. Een en ander zal moeten gebeuren in overleg met de gemeentebesturen van Den Haag (eigenaar van Clingendael) en Wassenaar (de betrokken gemeente). Een ander leegstaand gedeelte van de kantoren zal worden gerenoveerd en aan derden worden verhuurd.

Door moderne ontwikkelingen zoals de groei van het thuiswerken en de afslanking van het personeelsbestand zit de ANWB te ruim in zijn jasje. Eerdere geruchten dat er ook een Albert Heijn (AH) zou komen, zijn definitief achterhaald. Er komt binnen een paar jaar een nieuwe en grotere AH op het Willem Royaardsplein.

Standaardportret
Bekijk meer van