Weg met de hekken en palen

Nog even en dan is Den Haag verlost van het taaie ongerief van een Amerikaanse ambassade op een van de mooiste plekken van de stad.

Door

Nog even en dan zijn we verlost van het taaie ongerief van een Amerikaanse ambassade op een van de mooiste plekken van de stad. Niet dat er op zich iets mis was met die aanwezigheid. Maar het woud van antiterreurpalen en stalen hekken dat in de loop der jaren rond het de Amerikaanse ambassade ontstond, maakte van dit stukje Lange Voorhout een onherbergzame plek. De palen en hekken worden nu weggehaald. De Amerikanen zijn eind vorige maand met gemengde gevoelens verhuisd richting Wassenaar.

 

Amerikaanse ambassade – ‘End of an era’

Zij hebben zowel hun gebouw als de prominente plek altijd erg gewaardeerd en hadden het dan ook over een ‘End of an era’. Niet alleen de openbare ruimte gaat erop vooruit. Ook is er nu alle kans om het gebouw – een schepping van bouwmeester Marcel Breuer en een rijksmonument – zijn oorspronkelijke frisse uitstraling terug te geven. En belangrijker: er een attractie van te maken. De meest serieuze maar nog altijd niet uitgewerkte optie is die van een Eschermuseum. Een mooie taak voor het nieuwe college van B en W.

 

Standaardportret
Bekijk meer van