VVD-verkiezingsprogramma: ‘Meer blauw in de stad is niet alleen politie’

Groen, bereikbaarheid en veiligheid zijn de drie speerpunten van het nieuwe verkiezingsprogramma van de Haagse VVD. Volgende week maandag presenteert de partij het programma dat geschreven is door oud-wethouder Frits Huffnagel.

Door

Door Mieke van Dixhoorn

Hij licht alvast een tipje van de sluier op. “Veiligheid, daar zal niemand van opkijken. Aan groen doen we meer dan ooit. We trekken er miljoenen voor uit.”

De VVD wil tegelijkertijd, zeker in het centrum van de stad, minder auto’s op straat. Dat beoogt Huffnagel voor elkaar te krijgen door meer parkeergarages te bouwen naar het voorbeeld van de net voltooide berging onder het Tournooiveld. Daarbij moet de Amsterdamsebaan ondergronds komen te liggen. Geen autootje pesten, maar autootje verplaatsen. “Liever niet met de auto naar het centrum, maar het moet wel kúnnen.” Huffnagel wil mensen keuzes geven. “Bijvoorbeeld met een tramverbinding naar Rotterdam The Hague Airport. Als je iemand zo’n alternatief biedt, is hij wel gekke Henkie als hij in die auto blijft zitten die toch in de file staat.”

Hoewel het traditionele veiligheidsonderwerp zeker in het programma staat, betekent ‘meer blauw in de stad’ dit keer iets anders dan meer agenten. Huffnagel gniffelt: “We willen meer gebruikmaken van het water. Bijvoorbeeld door elke keer als er een brug opgeknapt moet worden, die te verhogen. Dan kunnen er meer boten onderdoor en komt er dus meer activiteit op de Haagse grachten.” De oud-wethouder overhandigt maandag het programma aan lijsttrekker Boudewijn Revis.

Volgende week (28 september) leest u in DHC meer over het verkiezingsprogramma van de VVD.

| Foto: Den Haag Marketing/Jurjen Drenth

Abonnement op DHC? Klik dan hier.

Pasfoto Mieke
Bekijk meer van