Toch betaald parkeren rond Haagse Markt

Protest tegen de uitbreiding van betaald parkeren rond de Haagse Markt blijft nog zonder resultaat: wethouder Tom de Bruijn (D66, verkeer) houdt voet bij stuk.

Door

Door Mieke van Dixhoorn

Op basis van onderzoek in de wijk heeft het stadsbestuur voorgesteld om betaald parkeren in de wijken Transvaal en Schilderswijk uit te breiden. In de nieuwe situatie moet ook op dagen dat de Haagse Markt niet open is, worden betaald om de auto te stallen.
Onbegrijpelijk, vindt een grote actiegroep van bewoners en ondernemers. “Het is hier geen Volgelwijk of Marlot, mensen hebben het niet zo breed,” zegt Derwisj A. Maddoe van bewonersorganisatie Transvaal die het woord voert namens de actiegroep die is opgericht.

Die verzamelde ruim vijfduizend handtekeningen tegen het voorstel en trok naar het stadhuis voor een demonstratie. De actievoerders zijn het vooral niet eens met de manier waarop het onderzoek naar draagvlak in de wijk is uitgevoerd. Maar er zijn ook andere zorgen: ondernemers die klanten dreigen te verliezen en bewoners die minder bezoek zullen krijgen. Wat Maddoe vooral dwarszit, is dat De Bruijn hem zeigt over de bezwaren na te denken, maar dat ze vervolgens in de krant moesten lezen dat hij vasthoudt aan het besluit: “Zo ga je niet met mensen om.”

De wethouder geeft in een brief aan de gemeenteraad wel toe dat de communicatie rondom onderzoeken beter kan. Hij wil versneld evalueren wat in dit geval is gebeurd. Om de problematiek deels op te vangen wil hij flexibel omgaan met de bezoekersvergunningen die gebruikt worden. Donderdag 23 november wordt het voorstel besproken in de gemeenteraadsvergadering.

| Foto: DHC/Sebastiaan Boot

Wilt u een abonnement op DHC? Klik dan hier

Pasfoto Mieke
Bekijk meer van