Strandhuisjes Kijkduin mogen blijven

De veertig huisjes op het strand van Kijkduin mogen nog eens vijf jaar blijven staan. Dat schrijft wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA, buitenruimte) in een brief aan de gemeenteraad.

Door

Na een proef van vijf jaar is uit een uitgebreide evaluatie gebleken dat de exploitanten zich aan alle regels en voorwaarden hebben gehouden. Daarbij zijn de strandhuisjes razend populair. Ze waren vrijwel het hele strandseizoen vol, ook met toeristen uit het buitenland. ‘Een directe indirecte bijdrage voor de lokale economie,’ schrijft Bredemeijer. De verblijven stonden volgens de bestuurder niet in de weg van ‘dynamisch kustbeheer’.

Geen fan van strandhuisjes

Natuurorganisaties zijn nog altijd geen fan van de toeristentrekkers. Na het originele besluit in 2012 om de huisjes toe te laten werden er rechtszaken aangespannen die tot aan de Raad van State gingen. In 2016 kwamen ze er toch. Hoewel de huisjes mogen blijven staan, wordt het aantal niet uitgebreid naar tachtig, zoals eerder het plan was.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop op donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van