Pauline Krikke te gast in ‘Slag om het IJspaleis’

Op het programma in de Centrale Bibliotheek staat een gesprek over segregatie en een discussie over het Haagse nachtleven.

Door

Burgmeester Pauline Krikke is te gast in de vierde talkshow in de serie ‘De Slag om het IJspaleis’. Op het programma in de Centrale Bibliotheek staan verder een themagesprek over segregatie en een discussie over het Haagse nachtleven.
Pauline Krikke is bijna een jaar burgemeester van Den Haag. Haar voorganger, Jozias van Aartsen, stapte voortijdig op om zijn opvolger gelegenheid te geven zich in te werken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Wat heeft die inwerkperiode aan inzichten opgeleverd? Hoe gaat Krikke als burgemeester die boven de partijen staat Hagenaars bewegen naar de stembus te gaan? En hoe zorgt ze ervoor dat er ordentelijk kan worden gekozen?

Undercover

Het themagesprek gaat over ‘segregatie’. Welke risico’s schuilen in een verdeelde stad? Zijn verschillen per definitie slecht? En hoe kan de segregatie die in de stad van zand en veen extra sterk lijkt, worden bestreden? Daarover wordt gesproken met arabist en journalist Maarten Zeegers, auteur van het boek ‘Ik was een van hen’ dat hij schreef op basis van zijn undercover-ervaringen als orthodoxe moslim in Transvaal. Het panel bestaat verder uit Maarten Bakker, directeur van Theater Dakota dat zich inspant om een diverser publiek aan te spreken en Shanella Bridgewater, initiatiefnemer van het Amazing Women’s Centre. Die stichting organiseert activiteiten om vrouwen uit hun isolement te halen. Mieke van Dixhoorn, politiek verslaggever van DHC, inventariseert tijdens het gesprek de stemming onder politiek en publiek.

Een ander verkiezingsonderwerp dat in de talkshow aan bod komt, is het Haagse uitgaansleven. ‘Inspreker’ Zoë van Eldik hoopt met haar pleidooi raadsleden en bestuurders te overtuigen van de noodzaak ‘de betutteling’ een halt toe te roepen. Cabaretier en DHC-columnist Marcel Verreck verzorgt op 13 februari de gesproken column, huisband Caterpillar rijgt de onderwerpen muzikaal aan elkaar.

Over de talkshow

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert stichting Debatmeester in samenwerking met Den Haag Centraal een live talkshow met politieke inslag. De reeks is bedoeld om Hagenaars te informeren en te stimuleren zich in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart te verdiepen in de  gemeentepolitiek. Tegelijkertijd geeft het programma lokale politici inzicht in hoe in de stad over vraagstukken wordt gedacht. De presentatie is in handen van Ivar Lingen en Theodore Pronk.

De Slag om het IJspaleis, dinsdag 13 februari, 18.00 – 19.00 uur, Centrale Bibliotheek, Spui; borrel na afloop; www.debatmeester.com

Wilt u meer lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

Standaardportret
Bekijk meer van