Legoland komt naar Den Haag

Legoland komt naar Scheveningen. Het Britse Merlin Entertainments, de uitbater van het attractiepark, gaf donderdag 3 augustus een definitief ‘okay’.

Door

Begin februari werd de komst van ‘de untieme indoor Lego-speeltuin’ naar Den Haag al aangekondigd, maar een ‘ja’ van het Engelse moederbedrijf was er nog niet. Tot nu. Merlin wil eind van dit kalenderjaar beginnen met de bouw van het Legoland Discovery Centre in Scheveningen. Na Berlijn, Oberhausen, Manchester, Istanbul en Birmingham wordt de Haagse badplaats de zesde stad met een zo’n centrum.

De overdekte attractie – vernoemd naar Lego, de Deense speelgoedfabrikant van gekleurde kunststofblokjes en -figuurtjes – wordt bijna wordt bijna 3,000m² en komt tussen het Kurhaus en Sea Life, op de plek van het oude Vitalizeepand. In het park komen onder andere Lego-speelplaatsen, interactieve ritjes, bouwlessen, speciale ruimtes voor feestjes en een 4D-bioscoop.

“Het Legoland Discovery Centre concept is een groot succes overal ter wereld. Ze zijn bedacht en ontworpen vanuit het perspectief van het kind. Het is een plek die de gelegenheid biedt aan volwassenen met jongere kinderen om samen plezier te hebben” zegt John Jakobsen, hoofd Nieuwe Vestigingen van Merlin Entertainments.

De ‘ja’ van Merlin betekent niet dat het ‘Lego-dossier’ gesloten wordt. Uit een journalistiek onderzoek door Den Haag Centraal bleek vorige maand dat de gemeente, om Legoland naar Den Haag te halen, hoogstwaarschijnlijk over de schreef ging, zowel bij de aanbesteding als door het geven van staatssteun. Dit concludeerden drie deskundigen, afzonderlijk van elkaar op basis van openbare documenten over de Legoland-deal. Na de zomer volgen meer artikelen in Den Haag Centraal. 

| Foto: Pixabay

Pasfoto Mieke
Bekijk meer van