Columnist Jan D. Swart verbaast zich over Arnoud van Doorn

‘Buitengewoon vreemd dat Arnoudje, die veroordeeld is voor het verstrekken van drugs aan kinderen, nog steeds politicus is’

Door

Een Arnoudje

Met het pistool op mijn borst zou ik verder leven weigeren wanneer Arnoudje van Doorn mij dwong om tijdens het offerfeest op de foto te gaan. Ik weet namelijk hoe gruwelijk schapen worden geslacht. 

Kent u Arnoudje?
Nee?

De Hollandse jongens van Wikipedia evenmin, want zijn profiel staat er in het Engels. Toch tamelijk opzienbarend voor een Hagenees die slechts lokaal vereeuwigd wilde worden toen hij als penningmeester van de PVV dacht dat de partijkas er vooral voor hem was.
Op de dag dat het graaien uitlekte bouwde hij in zijn tuin een moskee en ging er bidden. Achmed Al Doorn – schreef The Post Online, toen Allah hem jofel vond.

Dat iemand zich tot de islam bekeert, ga vooral je gang. Ik denk ruim. Zelfs zijn verboden wapenbezit kon ik me voorstellen.
Toch is het spectaculair als juist een PVV’er op deze wijze switcht en om te zieken antisemitische grappen gaat lopen maken. En dan moet je natuurlijk niet janken als het Nieuw Israëlitisch Weekblad je een jodenhater noemt met een zijden slangentong.

Nu snapt u ook waarom Arnoudje door Wikipedia in het Engels wordt gepresenteerd. Hij was Den Haag ontstegen. Zodra hij Israël invliegt staan de grondtroepen paraat en bij de Gazastrook wordt hij van twee kanten beschoten, want ook moslims ruiken een vreemd luchtje aan die man.

Ooit vertelde hij bij de EO koketterend dat hij bevriend was met de koning van Saoedi-Arabië. Aan de andere kant van de tafel pareerde Johan Derksen hem met een heel rijtje bewezen geschonden mensenrechten. Maar Arnoudje verblikte en verbloosde niet voor een paar onthoofde homo’s en Allah-afvalligen.
Laatst kreeg dat stuk verdriet weer podium bij Jinek. Hij bleek woordvoerder van de ouders in die affaire over die gemiste schoolfoto tijdens die schapenslachterij. Een uitgenaste overwinning, want inderdaad: klassenfoto’s worden ook niet met Pasen genomen.

Tot zover: eens.
Maar een land dat aan Sylvana Simons en Paul de Leeuw zoveel ruimte geeft om een onschuldig Hollands kinderfeest te zuiveren, zou zich langzamerhand ook wel eens nijdig en sappel kunnen maken over zoveel geïmporteerd onsmakelijk schapenleed als feest.

Het Forum voor Democratie wil nu de Wet Bescherming Nederlandse Waarden.
Bravo.

Maar ondertussen blijf ik het buitengewoon vreemd vinden dat een man als Arnoudje, die veroordeeld is voor het verstrekken van drugs aan kinderen, nog steeds politicus is.
Ik heb er bij Jinek niks over gehoord.

Standaardportret
Bekijk meer van