Studentencentrum komt in Oriongebouw

De Universiteit Leiden opent in de zomer van 2018 een studentencentrum in Den Haag. Deze centrale ontmoetingsplek voor studenten en medewerkers komt in het Oriongebouw, aan de Turfmarkt. Dit is tegenover het eerder dit jaar opgeleverde complex van de Campus Den Haag, in het Wijnhavenkwartier.

Door

Door Kim Andriessen

In het studentencentrum komen onder andere studiewerkplekken, fitness- en sportruimtes en kantoren voor studentenorganisaties, zoals een (carrière-)adviseur en een psycholoog. Ook krijgt het complex een huiskamer voor internationale universitaire leerlingen. “Dit is een plek waar studenten uit alle landen elkaar kunnen ontmoeten. Ze kunnen hier sociale dingen doen, of simpelweg een praatje maken,” vertelt woordvoerder Caroline van Overbeeke van de Universiteit Leiden.
Bijna alle Nederlandse gerenommeerde universiteitssteden hebben een studentencentrum. Zo kent Leiden een universitair sportcentrum en Plexus, een centrum waar 37 studentenorganisaties huisvesten. Van Overbeeke: “In Den Haag gaan wij al deze voorzieningen bundelen onder één dak, in het Oriongebouw.”

Niet ontbreken
De gemeente Den Haag draagt 2 miljoen euro bij aan de totstandkoming van het ‘Student Centre’. Wethouder Saskia Bruines (D66, onderwijs) is blij met de komst van het centrum. “Dit wordt een voorziening die Den Haag nu nog niet biedt, maar die eigenlijk in een echte studentenstad niet mag ontbreken.”
Het multifunctionele studiecentrum van de Universiteit Leiden staat ook open voor andere hogeronderwijsinstellingen in Den Haag. “Dit is een voorziening waar meer scholen van moeten kunnen profiteren,” zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het studentencentrum in het Oriongebouw aan de Turfmarkt opent naar verwachting medio 2018. | Foto: PR

Abonnee worden van DHC? Klik dan hier.

Standaardportret
Bekijk meer van