Appartementen tegenover De Savornin Lohmanplein?

De bewoners rond het gebied Laan van Meerdervoort-De Savornin Lohmanlaan mogen van wethouder Joris Wijsmuller (HSP, stadsontwikkeling en wonen) op donderdag 28 september meepraten over hoe hun buurt eruit komt te zien.

Door

Vooral het plantsoen tussen het winkelcentrum De Savornin Lohmanplein en het Shell-station ligt er op een cafetaria, zwerfvuil en hondenpoep na leeg en verlaten bij. En hoewel er in de uitnodigingsbrief van de gemeente staat dat er ‘geen concrete plannen zijn voor dit deel van de wijk’, leeft in deze buurt het idee dat er appartementen zullen verrijzen. Het drukbezochte winkelcentrum werd vorig jaar al verrijkt met Bellavista, het tot woontoren omgebouwde Thorbeckegebouw. In de Agenda Ruimte voor de Stad stond al te lezen dat het hele deel van Loosduinen dat wordt begrensd door de De Savornin Lohmanlaan, de Thorbeckelaan, de Oude Haagweg en de Groen van Prinstererlaan is aangewezen als plek waar mogelijk ruimte is voor het bouwen van woningen en andere voorzieningen.

Informatieavond ‘Samen Stad maken’, donderdag 28 september, 18.30-20.30 uur, Hofstad Mavo Havo, Albardastraat 25. Aanmelden via ruimtevoordestad@denhaag.nl. Meer informatie: www.denhaag.nl

| Foto: DHC/Sebastiaan Boot

Abonnement op DHC? Klik dan hier.

Standaardportret
Bekijk meer van