Bureau Dégradé is nieuwe theaterbroedplaats in Appelloods

Bureau Dégradé heet de nieuwe theaterbroedplaats van Dégradé, het toneelgezelschap van oud-Appelacteur David Geysen.

Door

In de voormalige Appelloods aan de Laan van Poot komt een nieuwe theaterbroedplaats, Bureau Dégradé. Dit is een initiatief van oud-Appelacteur David Geysen en muzikant Carl Beukman. Nadat de Toneelgroep De Appel in 2016 werd opgeheven, richtte het duo het gezelschap Dégradé op. De voorstellingen van het tweetal zijn naar eigen zeggen het beste omschrijven als ‘extreem beeldend geluidstheater’.

Om mensen kennis te laten maken met Bureau Dégradé zijn op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni open dagen aan de Laan van Poot. Er zijn dan exposities en presentaties van buurtbewoners. Ook zijn er lezingen van onder andere oud-politicus Boris van der Ham, journaliste Renate van der Zee en choreograaf David Middeldorp. Bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen.

Bureau Dégradé

De eerste voorstellingen in Bureau Dégradé zijn op 9, 10, 16 en 17 juni. Dégradé voert dan de eigen voorstellingen ‘Polonium 210’, ‘België,’ en ‘Motel Detroit’ op. Dit zijn drie vooropvoeringen over een kantelende (wereld)orde. Zo gaat ‘Polonium 210‘ over de beroemde moord op de Russische dissident Alexander Litvinenko.

De drie voorstellingen ‘Polonium 210’, ‘België,’ en ‘Motel Detroit’ worden elke avond achter elkaar gespeeld. Een passe-partout voor drie voorstellingen kost veertig euro. Naast voorstellingen zijn  er ook lezingen van gastsprekers in Bureau Dégradé. Op 9 en 10 juni is dit Amerika-kenner Willem Post, op 16 juni historicus Thomas von der Dunk en op 17 juni Rusland-kenner Pieter Waterdrinker.

Nieuw leven

Met de komst van de theaterbroedplaats komt er nieuw leven in de Appelloods. Nadat toneelgroep De Appel eind 2016 ter ziele ging, werd het gebouw nog wel sporadisch als repetitieruimte gebruikt, maar had het geen officiële functie meer.

Standaardportret
Bekijk meer van