Luyendijk spreekt Bouzamour: Eerlijkheid als bestseller

Journalist Joris Luyendijk gaat in Theater aan het Spui in gesprek met auteur Mano Bouzamour.

Door

Met ‘De belofte van Pisa’ maakte Mano Bouzamour (Amsterdam, 1991) zijn spraakmakende entree in de literaire wereld. De roman, die de hypocrisie van de Marokkaans-Nederlandse straatjeugd moest blootleggen, kon op een warm onthaal rekenen van het publiek en inmiddels zijn ook de filmrechten verkocht, maar vrienden en familie waren minder enthousiast.

Bouzamour schrijft ‘Bestsellerboy’

Het boek kostte Bouzamour zelfs de toegang tot zijn ouderlijk huis. Over alles wat hij meemaakte, is nu, bijna vijf jaar later, een tweede boek verschenen, genaamd ‘Bestsellerboy’. Voor journalist en schrijver Joris Luyendijk aanleiding om in Theater aan het Spui met Bouzamour in gesprek te gaan over de noodzaak om eerlijk te zijn tegenover je cultuur en de mores die daarin heerst.

Een onderwerp dat Luyendijk zelf ook aangaat. Hij nam onder meer de moraal van de financiële sector onder de loep met ‘Dit kan niet waar zijn’, een verslag van een twee jaar durend onderzoek naar en in het Londense bankwezen. Ook dit confronterende werk werd een bestseller.

‘Eerlijk gezegd: Joris Luyendijk in gesprek met Mano Bouzamour’, dinsdag 26 juni, 20.15 uur, Zaal 1 Theater aan het Spui. Tickets: € 15,00 (met actiecode ‘eerlijk2018’ voor lezers € 11,50). Meer informatie: www.hnt.nl

 

Standaardportret
Bekijk meer van