HOGE Vrijheid: je eigen woning ontwerpen in Laak

HOGE Vrijheid, een woontoren met daarin allemaal totaal verschillende woningen, is het winnende ontwerp van de wedstrijd BouwenOpElkaar (BOE). Het 70 meter hoge woongebouw krijgt een plek in de Petroleumhaven (Laakhaven).

Door

HOGE Vrijheid is een uitzonderlijk project in Nederland. Het is voor het eerst mogelijk om als individuele koper alles samen te stellen: de plek, de gevel en het woonoppervlakte. Ook het aantal verdiepingen en de plattegrond van de woning zijn samen te stellen in het gebouw van 70 meter hoogte.

HOGE Vrijheid is het winnende ontwerp van de wedstrijd BouwenOpElkaar (BOE). Het 70 meter hoge woongebouw krijgt een plek in de Petroleumhaven in Den Haag

HOGE Vrijheid

Ook ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid zijn zeer belangrijke factoren. Het gebouw is bovendien gasloos en energieneutraal. ‘HOGE Vrijheid wordt een sensationeel gebouw. Een gebouw waarin je ziet dat individuele vrijheid vooropstaat. De diversiteit van deze hoogbouw weerspiegelt op deze manier de diversiteit van de hedendaagse samenleving,’ aldus architect Martijn van der Hijden.

Het ontwerp van circa honderd woningen wordt verder uitgewerkt in overleg met kopers.

Bekijk meer van