Den Haag krijgt nieuwe architectuurprijs:

De vakprijs gaat naar het meest aansprekende ruimtelijke project in Den Haag

Door

Door de grote vraag naar woningen en kantoren is de discussie over de kwaliteit van architectuur in samenhang met de omgeving actueler dan ooit. Daarom heeft het Haags Architectuur Café (HaAC) in samenwerking met de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, een nieuwe architectuurprijs in het leven geroepen: de Nieuwe Berlagevlag. Deze architectuurprijs vestigt de aandacht op geslaagde projecten. 

Wie denkt dat zijn of haar project in aanmerking komt, kan tot eind 2017 inzenden. De kwaliteit van de ingezonden projecten (opgeleverd in de periode 2012 t/m 2017) wordt onder meer beoordeeld op de architectuur, ruimtelijke kwaliteit, detaillering en de relatie met de directe leefomgeving. Alle projecten van interieur of dakopbouw tot wolkenkrabber of plein en van nieuwbouw tot transformatie of renovatie komen in aanmerking voor de Nieuwe Berlagevlag. Het is ook mogelijk om projecten voor te dragen voor de Nieuwe Berlagevlag.

De vakjury zal bestaan uit de voormalige HaAC-voorzitters Jan Brouwer, Piet Grouls en Corine Keus en voormalig voorzitter van BNA Haaglanden Tonko Leemhuis.

Inzenden via: http://www.haac.nu/inzenden-architectuurprijs-de-nieuwe-berlagevlag/

 

Abonnee worden van DHC? Klik hier.

Standaardportret
Bekijk meer van