Jamie’s Italian trekt veel bekijks: ‘Elke ochtend verse pasta’

Geamuseerd kijken werklui voor de MediaMarkt naar de twee vrouwen die al om tien uur ’s ochtends met hun neus gedrukt tegen de ramen van het Sijthoffpand staan. Even voelen, nee, de deur zit nog op slot. Aan hun grijnzende blik kun je afleiden dat de mannen dit tafereel vaker hebben gezien. Wat zij weten, maar de dames blijkbaar niet, is dat het deze week geopende restaurant Jamie’s Italian pas rond het middaguur opengaat.

Door

Door Annerieke Simeone

Pr-dame Larissa Molenaar die het binnen vanaf een vintagestoel gadeslaat, heeft het ook al gemerkt: de belangstelling voor de nieuwe zaak van de populaire Britse kok Jamie Oliver is groot. “Sinds de verbouwing zijn de mensen heel nieuwsgierig over wat er gaat komen. We zitten natuurlijk hier aan de Grote Markstraat op een toplocatie met veel winkelend publiek. Dat is voor Jamie ook een van de uitgangspunten. We zitten altijd in iconische gebouwen. In Rotterdam is dat de Markthof, en nu het Sijthoffgebouw met de mooie ooievaars.”

De zaak mag dan de komende twee uur nog gesloten zijn, binnen is er genoeg bedrijvigheid. Op de begane grond zit een medewerker, in koksbuis, gehurkt bij de pastamachine. De rigatoni vallen er een voor een uit. “We maken elke ochtend verse pasta,” vertelt Molenaar trots. Achter de bar van witte metrotegels en zwart staal zet een jongen cappuccino neer voor chef-kok Kosta Manetas, die voorheen sous-chef was in de Rotterdamse Markthal, bij Jamie Olivers eerste ‘Italian’-restaurant in Nederland. Manetas met Griekse roots en een lange baard, oogt fris ondanks dat hij nu iets langer moet reizen. “Ja, ik woon in Capelle, Rotterdam was dus wel iets dichterbij, maar ik heb er zin in hoor.”

Bovenin in het pand loop je, langs een graffiti-afbeelding van een ooievaar, naar de eerste etage waar in de open keuken het deeg van de foccacia’s ligt te rijzen. Daarnaast bordjes met reepjes pancetta die straks bedoeld zijn voor de pizza porkie. Overigens zijn de pizza’s een noviteit in de Nederlandse Jamie’s Italian, in Rotterdam is er namelijk geen pizza-oven. In totaal is er plek voor 166 mensen die keuze hebben uit diverse snacks, cocktails, antipasti, pasta’s, pizza’s, secondi (hoofdgerechten) en desserts.

De populariteit van Jamie’s Italian is volgens Molenaar niet alleen te danken aan de Britse chef zelf, maar ook aan de kwaliteit van het eten. “Het zijn allemaal hele pure producten, en zo veel mogelijk bio.” Zo komen de ambachtelijke broden van Jordy’s Bakery uit Rotterdam en de tomaten van ene Fabio uit Italië. Opmerkelijk is dat al deze producenten aan de Sligro leveren die vervolgens alles bij Jamie’s Italian aflevert. Betaalt het restaurant dan niet te veel marge aan de Sligro? Molenaar: “We nemen daar alles af, inclusief de wijnen, dus dat zal wel meevallen, daarnaast is het handig dat we alles in één keer geleverd krijgen.”

Tot slot natuurlijk de hamvraag: wanneer komt Jamie Olivier nou zelf ‘ns naar Den Haag? Ergens dit jaar, denkt de pr-dame. “Maar wanneer durf ik niet te zeggen. Jamie heeft zo veel restaurants, en wil er ook nog veel meer openen. Alleen al in Nederland denken we aan Amsterdam, Groningen en Utrecht, maar goed, overal ter wereld kijken we rond.”

Jamie’s Italian Den Haag, Grote Marktstraat 37. Dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur en vrijdag en zaterdag tot 22.30 uur. Meer informatie: www.jamieoliver.com/italian/netherlands/restaurants/the-hague

| Foto: PR

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u een abonnement op DHC? Klik dan hier.

Bekijk meer van