Modeontwerper Michael Barnaart opent tweede winkel in Papestraat

Naast zijn huidige zaak in de Papestraat opent de 35-jarige Haagse modeontwerper Michael Barnaart in september een nieuwe winkel waar hij vooral accessoires zoals kussens, zeefdrukken en kinderaccessoires gaat verkopen.

Door

De Haagse modeontwerper Michael Barnaart breidt zijn eigen winkel in het Hofkwartier flink uit. Naast zijn huidige zaak in de Papestraat opent de 35-jarige Hagenaar medio september een nieuwe winkel waar hij vooral accessoires zoals kussens, zeefdrukken in gelimiteerde oplage en kinderaccessoires gaat verkopen.

“Hiermee heb ik de mogelijkheid om nog meer te experimenteren met design en om nieuwe projecten aan te gaan als gastontwerper voor bijzondere partners,” legt Barnaart uit. Ook kunnen klanten in de nieuwe winkel terecht voor een uitgebreide collectie sjaals en een nieuwe serie unisekstruien. “De vormgeving,” zo belooft de ontwerper, “zal net zo helder, vrolijk en stijlvol zijn als mijn bestaande werk.”

De eerste couturecollectie

Michael Barnaart (1983) ontwikkelde de afgelopen jaren een geheel eigen stijl die zich vooral kenmerkt door het gebruik van grafische elementen. In 2008 presenteerde de modeontwerper zijn eerste couturecollectie tijdens de Amsterdamse International Fashion Week.

 

De vormgeving zal net zo helder, vrolijk en stijlvol zijn als mijn bestaande werk.
Michael Barnaart

 

Een jaar later lanceerde hij zijn eerste prêt-à-porter-collectie en sindsdien concentreert Barnaart zich op deze luxe confectiesoort. Eerder dit jaar ontwierp hij de kostuums voor de mannelijke musici van het Residentie Orkest.

Een nieuwe drippingsjaal.

Standaardportret
Bekijk meer van