DHC-videoserie: huisarts Serpil Ates (GroenLinks) ziet de problemen van achterstandswijken

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de tiende aflevering bezoeken we de huisartsenpraktijk waar GroenLinks-raadslid Serpil Ates werkt als GGZ-consulent. Ze heeft veel in achterstandswijken gewerkt, waar ze mensen met psychische klachten ontvangt. “Ik zie een rode lijn in de armoede,” vertelt ze. Schuldproblemen en huiselijk geweld komt ze geregeld tegen. “Daarnaast krijg ik veel ouderen die zich enorm eenzaam voelen.”

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

Bekering

Vorige week spraken we Liesbeth Hofman (Partij van de Eenheid) over haar bekering tot de islam. Eerder liet Nur Icar (Islam Democraten) zijn oude hangplek in de Schilderswijk zien en vertelde Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de opgevangen katjes over haar activisme. Fonda Sahla (D66) toonde de weekendschool in Transvaal waar haar politieke carrière begon, Lesley Arp (SP) liet een nieuwe scheidslijn tussen arm en rijk zien en scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) vertelde hoe hij pendelt tussen huilende cliënten en fractievergaderingen.

 

Het grotere plaatje van de dingen die ik zie, neem ik mee in het raadwerk
Serpil Ates, raadslid

 

Ook  legde Mikal Tseggai (PvdA) uit hoe zij haar fractievoorzitterschap combineert met studeren, sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en gaf vloerlegger Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) een inkijkje in zijn drukke leven.

Armoede

De videoserie toont de persoon achter de politicus. Als huisarts kan Ates mensen met psychische problemen begeleiden of doorverwijzen naar specialisten. Maar de oorzaak van armoede en achterstand kan ze als huisarts niet verhelpen. Daarvoor is ze raadslid. “Het grotere plaatje van de dingen die ik zie, neem ik mee in het raadwerk.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van