DHC-videoserie: Hindoe Kavish Partiman vond politieke thuis bij CDA

In samenwerking met Debatmeester presenteert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de voorlaatste aflevering laat CDA-fractievoorzitter Kavish Partiman de hindoetempel Sewa Dhaam in Laak zien die zijn tweede thuis is. Hij groeide op in Suriname, waar hij zich op jonge leeftijd al bemoeide met politiek. “Ik had een eigen actualiteitenprogramma voor jongeren op televisie.”

In Nederland vond hij na wat zoekwerk zijn politieke thuis bij het CDA. Een christelijke partij, maar dat maakt volgens hem niet uit. “Het gaat om de normen en waarden die worden uitgedragen. Daar kon ik me helemaal in terugvinden.”

 

De video is opgenomen vóórdat er corona-maatregelen van kracht waren.

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

Motivatie

Vorige week vertelde Asma Halusi (NIDA) over hoe haar dochter met een beperking haar motiveerde de politiek in te gaan. Eerder spraken we VVD-raadslid Det Regts in het Escher-museum over het belang van kunst, lieten we de hond uit met PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis en vertelde Liesbeth Hofman (Partij van de Eenheid) over haar bekering tot de islam. Nur Icar (Islam Democraten) toonde zijn oude hangplek in de Schilderswijk en Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) vertelde tussen de opgevangen katjes over haar activisme.

 

Een Hagenaar is voor mij een Hagenaar, maar je moet nooit vergeten waar je vandaan komt
Kavish Partiman, CDA

 

In de andere afleveringen spraken we Fonda Sahla (D66), Lesley Arp (SP), Geert Tomlow (50Plus), Mikal Tseggai (PvdA), Peter Bos (Haagse Stadspartij) en Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos).

Hindoestaanse gemeenschap

De videoserie toont de persoon achter de politicus. Partiman heeft zijn zetel vooral te danken aan de hindoestaanse gemeenschap in Den Haag, weet hij. “In ben door deze mensen in de raad gezet.” Hij ziet zich als vertegenwoordiger van die gemeenschap, maar evengoed van de rest van de stad. “Een Hagenaar is voor mij een Hagenaar. Maar je moet nooit vergeten waar je vandaan komt.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC). Alle filmpjes zijn opgenomen vóórdat corona-maatregelen, zoals afstand houden en geen handen schudden, van kracht waren.

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van