DHC-videoserie: Het geloof geeft Judith Klokkenburg (ChristenUnie) houvast

In samenwerking met Debatmeester presenteert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de slotaflevering ontvangt fractievertegenwoordiger Judith Klokkenburg van de ChristenUnie ons in de Bethlehemkerk, waar zij (in niet-coronatijden) iedere zondag met haar gezin komt. Als docent Nederlands van inburgeraars zag ze dat het systeem niet helemaal klopte, waarna ze de politiek inging. “Het geloof biedt houvast in het leven. Politiek is daar een onderdeeltje van. Maar het is niet zo dat bij elk stuk van tevoren de Bijbel ga lezen of ga bidden.”

 

De video is opgenomen vóórdat er corona-maatregelen van kracht waren.

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

 

De politiek is onvoorspelbaar, zeker het afgelopen jaar. Dat is weleens schipperen
Judith Klokkenburg, ChristenUnie

 

Vorige week vertelde Kavish Partiman (CDA) hoe hij als hindoe zijn plek vond bij het CDA. Eerder spraken we Asma Halusi (NIDA) over haar dochter met een beperking, VVD-raadslid Det Regts in het Escher-museum over het belang van kunst en lieten we de hond uit met PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis. Ook vertelde Liesbeth Hofman (Partij van de Eenheid) over haar bekering tot de islam, toonde Nur Icar (Islam Democraten) zijn oude hangplek in de Schilderswijk en sprak Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de opgevangen katjes over haar activisme.

In eerdere afleveringen spraken we Fonda Sahla (D66), Lesley Arp (SP), Geert Tomlow (50Plus), Mikal Tseggai (PvdA), Peter Bos (Haagse Stadspartij) en Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos).

Schipperen

De videoserie toont de persoon achter de politicus. Als moeder van vier jonge kinderen besteedt Klokkenburg ook veel tijd aan haar gezinsleven. “De politiek is onvoorspelbaar, zeker het afgelopen jaar. Dat is weleens schipperen.”

De afgelopen drie maanden verscheen iedere maandag een aflevering op onze website (hier een overzicht) en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC). Alle filmpjes zijn opgenomen vóórdat corona-maatregelen, zoals afstand houden en geen handen schudden, van kracht waren.

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van