DHC-videoserie: Asma Halusi (NIDA) ging politiek in voor dochter met beperking

In samenwerking met Debatmeester presenteert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de dertiende aflevering vertelt Asma Halusi waarom ze fractievertegenwoordiger is geworden voor NIDA. “Ik ben moeder van een dochter met een fysieke en mentale beperking. Als burger liep ik vaak tegen zaken aan waarvan ik dacht: dit kan veel beter.” De snelste weg om die verandering te bewerkstelligen, zag Halusi in: de politiek. Haar eerste succes was een aangenomen motie voor toegankelijke speeltoestellen in speeltuinen. “Dan kun je bijvoorbeeld in je rolstoel schommelen.”

 

De video is opgenomen vóórdat er corona-maatregelen van kracht waren.

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

Kunst

Vorige week spraken we VVD-raadslid Det Regts in het Escher-museum over het belang van kunst. Eerder lieten we de hond uit met PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis, vertelde Liesbeth Hofman (Partij van de Eenheid) over haar bekering tot de islam, toonde Nur Icar (Islam Democraten) zijn oude hangplek in de Schilderswijk en vertelde Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de opgevangen katjes over haar activisme.

 

Ik zal de laatste zijn die zegt dat het makkelijk is, maar het geeft me ook veel energie
Asma Halusi, NIDA

 

In de andere afleveringen spraken we Fonda Sahla (D66), Lesley Arp (SP), Geert Tomlow (50Plus), Mikal Tseggai (PvdA), Peter Bos (Haagse Stadspartij) en Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos).

Optelsom

De videoserie toont de persoon achter de politicus. De optelsom van de politiek en zorg voor haar kinderen weegt zwaar, vertelt NIDA-fractievertegenwoordiger Halusi. “Ik zal de laatste zijn die zegt dat het makkelijk is, maar het geeft me ook veel energie. Zeker wanneer al die inspanning iets oplevert.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC). Alle filmpjes zijn opgenomen vóórdat corona-maatregelen, zoals afstand houden en geen handen schudden, van kracht waren.

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van