Zorgpremie in 2022 verder omhoog

Uiterlijk 12 november zullen alle zorgverzekeraars in Nederland de nieuwe tarieven voor de basisverzekering bekend maken.

Door

De zorgpremie gaat zeker omhoog meldt Zorgvergelijker. “De rekenpremie van het kabinet stijgt met 31 euro per jaar, de basisverzekering van DSW stijgt zelfs met 39 euro op jaarbasis” aldus Peter Verhoeven van Zorgvergelijker. Wat kunnen de inwoners van Den Haag verwachten?

Zorgverzekering, hoe zit het ook alweer?

Deze verzekering is een verplichte verzekering voor Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het dekt deels de kosten voor medische onderzoeken en behandelingen. Soms betaal je een eigen risico of een eigen bijdrage, de hoogte hiervan is bepaald door de overheid. Verschillen in de zorgverzekering onderling zitten hem in een verhoogd vrijwillig eigen risico waar een korting op de zorgpremie tegenover staat. Voordelige premies zijn er ook bij de naturapolis, hierbij zijn er een beperkt aantal ziekenhuizen gecontracteerd. Je nieuwe zorgverzekering kiezen kan in de periode van 12 november tot en met 31 december. De nieuwe zorgverzekeraar zal je oude polis automatisch opzeggen, daardoor ben je er van gegarandeerd dat je nooit dubbel verzekerd bent.

Goedkopere premie met een collectief

Voor inwoners van de gemeente Den Haag met een laag inkomen zijn er afspraken gemaakt. Bij zorgverzekeraar VGZ krijg je een voordelige polis wanneer je aan de voorwaarden voldoet. De meest opvallende:

  • Wonen in Den Haag
  • Geen hbo /wo student en geen studiefinanciering ontvangen
  • Maximaal eigen vermogen van € 6.295, voor partners: € 12.590
  • Inkomen mag niet meer dan 150% van de bijstandsnorm bedragen

Let op, voldoe je aan bovenstaande voorwaarden en heb je al een zorgverzekering bij VGZ. Dan kan je tussentijds overstappen van zorgverzekering. Dat is een uitzondering, omdat dit vrijwel nooit mogelijk is.

Voor studenten zijn er landelijk gezien goedkope studenten zorgverzekeringen. Hier zijn aantrekkelijke kortingen op de basisverzekering en / of interessante aanbiedingen op aanvullende polissen.

Dus wacht niet te lang, en ga actief zorgverzekeringen vergelijken zodat je zeker goed zit.

Standaardportret
Bekijk meer van