Zo wordt je huwelijksdag ontspannen en onvergetelijk

Als jij en je partner hebben besloten om te gaan trouwen, dan moet er veel worden geregeld. Als je niet ‘even snel’ op maandagochtend wilt trouwen met alleen twee getuigen erbij tenminste. Maar dat wil je natuurlijk niet, want als het goed is trouw je maar één keer. Door alles vooraf goed te regelen wordt het een dag waar je als bruidspaar met volle teugen van kunt genieten.

Door

De ceremoniemeester

Het is vandaag de dag heel gewoon om een ceremoniemeester aan te wijzen. Deze persoon zorgt ervoor dat alles wordt geregeld rondom het huwelijk. De trouwlocatie, de locatie voor het feest, het diner voor de gasten, de band of de DJ en alles wat je verder nog wilt regelen om er een leuke dag van te maken. Bruid en bruidegom hoeven dan alleen maar hun wensen kenbaar te maken en het beschikbare budget te noemen. De ceremoniemeester regelt alle praktische zaken. Wil je helemaal niets hoeven doen aan het organiseren van je huwelijk, dan kun je ook een professionele weddingplanner in de arm nemen.

De kleding van het bruidspaar

Veel bruidsparen kiezen nog altijd voor traditie: Zij in het wit en hij in een mooi pak. Er is volop keuze in trouwpakken voor heren in allerlei kleuren. Je hoeft dus zeker niet bij voorbaat te kiezen voor donkerblauw. Je kunt ook gaan voor bordeaux, grijs, crème of zelfs voor groen. Als de bruid ervoor kiest om geen wit te dragen op haar huwelijksdag is het wel handig als je weet welke kleur haar jurk heeft, zodat de kleur van het pak van de bruidegom daarop kan worden afgestemd. Het zou zonde zijn als de kleuren met elkaar vloeken. Je kunt in dat opzicht ook afspraken maken met de wederzijdse ouders of de huwelijksgetuigen.

Wie nodig je uit voor het huwelijk?

Er zijn vast en zeker een aantal personen die je zeker bij je huwelijk wilt uitnodigen. Het is daarom handig om de datum van de huwelijksdag met deze groep mensen in een vroeg stadium te communiceren. Zo weet je zeker dat iemand niet toevallig een vakantie heeft geboekt of voor zaken in het buitenland zit. De gasten kunnen tijdig omzien naar geschikte kleding, zoals een mooi pak van Henk ter Horst. Het is ook verstandig om de getuigen in een vroeg stadium te vragen. De uitnodiging voor het huwelijk stuur je minimaal een maand van tevoren naar de gasten. Het is handig als zij aan de ceremoniemeester laten weten of ze wel of niet aanwezig zullen zijn. Vergeet dus niet om het telefoonnummer van je ceremoniemeester op de uitnodiging te vermelden.

Zorg dat de huwelijksdag goed wordt gepland

Het is heel belangrijk om de huwelijksdag vooraf goed te plannen. Dat hoeft niet van minuut tot minuut. Maar het is wel handig als je vooraf weet hoe laat de officiële fotoshoot plaatsvindt, hoe laat het gezelschap vertrekt naar de locatie waar het huwelijk wordt voltrokken en hoe laat de lunch of het diner worden geserveerd. Ook zorg je ervoor dat je weet hoe laat de band of de DJ arriveert die voor de muziek zorgt en hoe laat het feest eindigt. Bedenk daarbij dat de meeste ingehuurde DJ’s en bands tot uiterlijk 0.30 uur spelen. Zalen kun je doorgaans huren tot uiterlijk 1.00 uur. Als er gasten zijn die van ver komen kun je aanbieden om voor hen een hotel te boeken in de omgeving zodat zij niet meer het hele eind naar huis hoeven te rijden.

Standaardportret
Bekijk meer van