Zo richt je het terras van je horecazaak uitnodigend in

Als je een terras hebt bij je horecazaak dan wil je daar natuurlijk maximaal van profiteren. Het is een prima visitekaartje voor je zaak en een kans om op dagen met mooi weer veel extra gasten te verwelkomen. Het terras kan soms al in april open als het vroeg lente is en met een beetje geluk loopt het seizoen door tot in oktober. In het voor- en naseizoen kan het terras misschien niet alle dagen open, maar zodra het kan, zetten horeca ondernemers de stoelen en tafels buiten.

Door

De juiste inrichting voor je terras

Wil je dat de gasten op je terras lang blijven hangen, dan kies je de juiste horeca terrasstoelen. Een stoel die lekker zit zorgt er bijna automatisch voor dat gasten langer blijven hangen en dus wellicht een volgend rondje bestellen of blijven eten. Zorg ervoor dat je terras niet te vol staat, liever een paar tafeltjes minder dan dat iedereen op elkaars lip zit. Je personeel moet ook nog voldoende loopruimte hebben om eten en drinken te kunnen uitserveren. Daarnaast kan het zijn dat je gasten krijgt die een rolstoel gebruiken, of die een kinderwagen bij zich hebben. Ook die moeten een plekje kunnen vinden. Als de zon vol op je terras staat is het aan te raden te zorgen voor goede parasols zodat je gasten als ze willen in de schaduw kunnen zitten. Niet iedereen houdt van de volle zon.

Welke stoelen en tafels kies je?

Op de website van Kaja.nl vind je een ruim assortiment horeca meubilair. Dat wordt nog lastig kiezen. Op het terras geven ronde tafels een speels effect aan de inrichting. Anders dan binnen hoef je op het terras wellicht niet zo vaak een tafel te dekken voor meer personen. Daarvoor lenen vierkante of rechthoekige tafels zich beter, want die kun je tegen elkaar schuiven. Maar op het terras kan rond of ovaal prima. Aan zo’n tafel kun je makkelijker een extra stoel bijschuiven als het aantal niet past bij het gezelschap dat er neerstrijkt. Kies stoelen die comfortabel zitten en probeer te voorkomen dat tafels en stoelen erg wiebelen. Dat is namelijk een grote ergernis. Vaak kun je een wiebelende tafel wel stabiel krijgen met 1 of enkele bierviltjes.

Wel of geen terrasverwarming?

Je kunt je terras extra comfortabel maken met terrasverwarming. Het kan ervoor zorgen dat er ook in de avond of op minder warme dagen bezoekers op het terras gaan zitten. Maar bedenk wel of de kosten opwegen tegen de baten. Je terras verwarmen voor twee bezette tafels is misschien niet zo effectief. Dan kun je je gasten beter uitnodigen om lekker binnen te komen zitten. Als je kiest voor terrasverwarming, laat je dan goed voorlichten over het beste systeem voor jouw situatie. Er zijn namelijk meerdere opties om een terras een aangename temperatuur te geven.

Standaardportret
Bekijk meer van