Zo richt je een kinderkamer in

Een kinderkamer inrichten vinden veel ouders heel leuk om te doen. Zeker als het gaat om de babykamer van hun eerste kindje. Je kunt een babykamer kiezen die echt is gericht op een baby of peuter. Maar je kunt natuurlijk ook vast voorsorteren op de jaren die gaan komen als je kind wat ouder is. Een ‘meegroeikamer’ heeft als voordeel dat je met een paar kleine aanpassingen de kamer langer in gebruik kunt houden. Als er meer kinderen komen kan er natuurlijk ook worden gewisseld met een oudere broer of zus. Dat betekent wel dat je de babykamer niet moet gaan behangen met babykamer behang, want dat zal een ouder kind al snel te kinderachtig vinden. Maar er zijn wel andere manieren om er toch nog een schattige kinderkamer van te maken.

Door

Accessoires voor de kinderkamer

Je kunt met behulp van accessoires de kinderkamer aanpassen aan de leeftijd van het kind. Zo kun je een leuke kinderlamp ophangen en de muren opvrolijken met mooie platen of andere versiersels die de leeftijd van je kind passen. Als het kind ouder wordt en Nijntje of Jip en Janneke is ontgroeid, kun je de kinderkamer geschikt maken voor een ouder kind. Leg bijvoorbeeld een hip organisch gevormd vloerkleed op de vloer dat qua kleur perfect matcht met het bureau dat je in de kamer hebt geplaatst zodat je kind op zijn kamer huiswerk kan maken.

Geef je kind inspraak

Zodra je kind de kleuterleeftijd is ontgroeid wil hij of zij vast en zeker inspraak bij het kiezen van meubels en accessoires voor de slaapkamer. Een stoer piraten- of brandweerauto bed, of juist een dromerig prinsessenbed, er is keuze genoeg. Is er wat minder ruimte dan kun je kiezen voor een hoogslaper met een bureau eronder. Als je kind zelf mag kiezen hoe de slaapkamer eruit komt te zien, dan leert het keuzes maken en een eigen smaak ontwikkelen. Als je kind qua voorkeuren een kant op gaat die je echt te gek vindt, dan kun je natuurlijk altijd proberen om dat een beetje binnen de perken te houden. Datzelfde geldt voor het te besteden budget.

Online kopen voor de kinderkamer

Heb je geen zin om een hele vrije zaterdag te besteden aan het uitzoeken van meubels en spullen voor de kinderkamer? Dan kun je ook prima online shoppen. Een babykamer kun je vaak ook tweedehands kopen als een nieuwe net iets boven je budget is. Een mooi kleed voor op de vloer bestel je bij Floorpassion B.V. en leuke spullen om de inrichting compleet te maken vind je bij online woonwarenhuizen of bij webshops die speciaal gericht zijn op het inrichten van kinderkamers. Let wel op de kwaliteit als je spullen bij een buitenlandse webwinkel koopt. Deze is niet altijd conform de standaard die we in Nederland en West-Europa gewend zijn. Een ouder kind kun je uiteraard ook online zelf keuzes laten maken voor de eigen kamer.

Standaardportret
Bekijk meer van