Zo koop je de juiste tuinset voor jouw tuin!

Heb je een tuin en ben je een buitenmens?

Door

Dan is een tuinset echt onmisbaar! Je kunt dan heerlijk buiten zitten wanneer je wilt. ’s Ochtends met een kop koffie en een krantje de eerste zonnestralen meepikken tot ’s avonds een gezellig buitendiner met familie en vrienden. Ben je daarom ook nog op zoek naar een mooie tuinset? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips!

Welk formaat tuinset?

 

Heb je een grote tuin, dan heb je de luxe om te kiezen uit allerlei soorten tuinsets. Heb je juist een kleine tuin en denk je daarom dat een tuinset niet in jouw tuin past? Dat hoeft helemaal niet! Een 2 persoons tuinset is namelijk een prima oplossing en past in bijna iedere kleine tuin. Deze bestaat uit een klein tafeltje (rond of vierkant) en twee stoelen, dus daar is bijna altijd wel plek voor. Daarnaast zijn 2 persoons tuinsets ook prima geschikt voor veel balkons, aangezien je hier ook te maken hebt met een kleine ruimte.

Welke stijl tuinset past bij mij?

Tuinsets komen dus niet alleen in verschillende formaten, maar ook stijlen. Wil je een moderne look, dan zijn aluminium tuinsets heel geschikt. Het voordeel van aluminium is dat het erg licht qua gewicht is. Als je een aluminium tuinset tijdelijk niet gebruikt, dan kun je die makkelijk in je eentje opbergen in de berging of het tuinhuisje. Een ander populair en lichtgewicht materiaal is wicker. Wicker tuinsets herken je aan het gevlochten materiaal en heeft dus iets weg van riet of rotan. Wicker is eigenlijk van kunststof gemaakt, maar heeft toch een natuurlijke uitstraling. Verder is hout ook een geliefd materiaal bij tuinsets, omdat ook dit materiaal een natuurlijke look heeft en perfect past bij een groene tuin. Wel is hout qua gewicht zwaarder dan veel andere soorten materialen en moet je het zo nu en dan onderhouden om houtrot en slijtage te voorkomen.

Maak er een gezellige zithoek van

Wil je er echt een gezellige zithoek van maken, dan kun je verschillende accessoires bij de tuinset kopen. Een hocker is bijvoorbeeld heel fijn om te hebben, want die kun je ook als extra bijzettafeltje, voetenbankje of stoeltje gebruiken. Dit is met name handig als je een 2 persoons tuinset hebt, maar af en toe een extra zitplek voor een derde persoon nodig hebt. Sommige hockers kun je zelfs openklappen en dienen dus ook als een soort opbergkastje waar je extra kussens en andere spullen in kwijt kunt. Verder is een buitenkleed ook een mooie toevoeging als je een tuinset hebt. Dit kleed leg je onder de tuinset neer voor een extra huiselijke en gezellige sfeer. Je kunt dan zorgeloos met het zachte buitenkleed onder je blote voeten buiten zitten. Een extra dekentje kan dan ook geen kwaad, voor als je het ’s avonds een beetje koud krijgt, maar toch buiten wilt blijven zitten. Om zo lang mogelijk van je tuinset te blijven genieten, is een terras heater misschien ook een goed idee. Dankzij zo’n terrasverwarmer kun je namelijk ook in het frisse voorjaar en najaar lekker buiten zitten!

 

Standaardportret
Bekijk meer van