Zo kom je sneller aan een woning in omgeving Zuid-Holland

Ook in en rondom Den Haag is de woningmarkt oververhit. Het is bijzonder lastig om een betaalbare woning te vinden in een markt waar geconcurreerd moet worden met tal van andere gezinnen en beleggers. Hoe vind je in deze tijd een geschikt huis? Welke mogelijkheden heb je nog, wanneer je al drie of vier keer te horen hebt gekregen dat iemand anders een hoger bod heeft uitgebracht? In dit artikel zetten we verschillende tips voor je op een rijtje.

Door

#1: een bod uitbrengen zonder voorbehoud 

Een van de opties om sneller een woning te vinden, is een bod uitbrengen zonder voorbehoud. Het is gebruikelijk om een bod uit te brengen onder voorbehoud van financiering of bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring. Dit maakt het bod voor een verkopende partij minder interessant. Mogelijk komt de financiering niet rond, waardoor de woning opnieuw te koop aangeboden moet worden. Tegelijkertijd brengt bieden zonder voorbehoud risico’s met zich mee. Ga je bieden zonder voorbehoud? Lees eerst dit artikel van Ikbenfrits, om te zien wat dit voor jou als koper betekent. Het is heel verstandig om deze strategie vooraf te bespreken met je hypotheekadviseur.

#2: kijk naar nieuwbouwprojecten rond Den Haag 

Naast de mogelijkheid om bieden zonder voorbehoud te overwegen, kun je ook eens kijken naar nieuwbouwwoningen. Het nadeel hiervan is dat je vaak lang moet wachten tot je in de woning kunt trekken. Voordeel hiervan is echter dat je veel minder last hebt van beleggers. Daarbij hoef je niet over te bieden. Het maakt je kans op een woning net zo groot, als de kans van andere gezinnen die zich op het nieuwbouwproject inschrijven. Niet onbelangrijk is het feit dat de kosten bij de aankoop van een nieuwbouwwoning (VON) lager liggen dan de kosten bij een bestaande woning (KK).

#3: schakel een aankoopmakelaar in

Mogelijk heb je vooralsnog geboden zonder hulp van een aankoopmakelaar. Het is lastig om te bepalen wat een realistisch bod is. Zodanig, dat je kans maakt om het hoogste bod te hebben en tegelijkertijd niet te veel voor een woning betaalt. Een aankoopmakelaar heeft vaak een goed beeld van de lokale woningmarkt en kent de verkoopmakelaars in en rond Den Haag. Dit biedt voordelen wanneer je snel een woning wilt vinden. Nadeel aan het inschakelen van een aankoopmakelaar is logischerwijs dat het kosten met zich meebrengt. Kosten die je wellicht ook kunt gebruiken om nog wat verder boven de vraagprijs te bieden.

Standaardportret
Bekijk meer van