Welkom op de 75-ste Haagse mineralen-, sieraden- en fossielenbeurs.

De Nederlandse Lapidaristen Club viert dat zij dit jaar de 75-ste keer de Haagse mineralen-, sieraden- en fossielenbeurs organiseert. Een beurs met een grote bekendheid in Nederland. Wij hopen u op 30 of 31 oktober op onze jubileumeditie in het Gia Trade and Exhibition Centre aan De Werf 1 in Den Haag te mogen ontmoeten.

Door

Wie zijn wij?

De Nederlandse Lapidaristen Club (NLC) is een club voor liefhebbers van mineralen, edelstenen en fossielen. Wij stellen ons ten doel om het verzamelen, bewerken en kennis van mineralen, gesteenten, edelstenen en fossielen te bevorderen. Dat doen wij vanuit werkgroepen in Den Haag en Haarlem. De werkgroepen hebben allemaal één of meerdere eigen ateliers tot hun beschikking. Bovendien is er per werkgroep een bibliotheek. De vereniging kent geen commerciële doeleinden.

Beurzen

De NLC organiseert diverse internationale mineralenbeurzen, waarvan één in Den Haag en één in Haarlem. Deze beurzen bieden een groot publiek de kans om diverse mineralen en fossielen van standhouders vanuit alle verschillende werelddelen te zien. Ook is er een tentoonstelling, met een educatief doel en kan men er stenen laten determineren en onderzoeken op waarde. De kwaliteit van de aangeboden waren wordt met behulp van regelmatige controles en een beursreglement op peil gehouden.

Wat doet de Nederlandse Lapidaristen Club allemaal?

Om het doel te verwezenlijken biedt de NLC haar leden diverse mogelijkheden. Om te beginnen zijn de beurzen gratis toegankelijke zijn voorleden.  Ten tweede verschijnt er vier keer per jaar het full colour tijdschrift “De Facetten”.

Om uw kennis te verbreden geven wij diverse cursussen onder andere cursussen zoals geologie, facetteren, (cabochon)slijpen, (edel)smeden, edelsteenkunde, carven en kraalsieraden ontwerpen.

Voor het bewerken van mineralen, het (edel)smeden enz. kunt u terecht in de ateliers in Den Haag en Haarlem. Door het volgen van cursussen kunt u daar bovendien het bovenstaande zelf leren met behulp van de daar aanwezige machines en materialen. Verder biedt de NLC volop informatie over vindplaatsen van mineralen en fossielen, organiseren wij elk jaar diverse excursies en worden er lezingen gehouden. En niet te vergeten zijn er natuurlijk de vrij toegankelijke avonden zoals een Ruil- en Praatavond (op afspraak indien gewenst), micromount avond en edelsteen-determinatie avond.

Standaardportret
Bekijk meer van