Welke drankjes ontvangen we het liefst in het kerstpakket?

We hebben natuurlijk allemaal weer genoten van de afgelopen kerst.

Door

Voor velen geldt dat de feestdagen zijn doorgebracht met dierbaren, met lekker eten, met leuke cadeautjes voor de kerst en spelletjes spelen met elkaar. Daarnaast heeft de kerst voor velen ook in het teken gestaan van drankjes, want ook in het afgelopen jaar zijn er weer veel kerstpakketten met drank weggegeven door werkgevers. Welke drankkerstpakketten zijn eigenlijk het meest populair? Wij benoemen er 5!

1. Het wijnpakket voor de echte fijnproever

Een wijnpakket is toch nog altijd de ultieme klassieker onder de drank kerstpakketten. Dit leuke kerstpakket met verschillende wijnen is natuurlijk perfect voor de wijnliefhebber die graag nieuwe smaken ontdekt. Deze luxe kerstpakketten variëren van selecties van lokale wijnen tot exclusieve internationale varianten. Denk aan een combinatie van rood, wit en rosé, of misschien zelfs een flesje dessertwijn. Vaak bevat een wijnpakket ook bijpassende snacks zoals kaas, crackers of chocolade, wat het de perfecte keuze maakt voor een gezellige kerstavond.

2. Het bierpakket voor de echte bierliefhebbers

Natuurlijk kennen we in Nederland ook veel bierliefhebbers en ook speciaal voor hen zijn er mooie kerstpakketten. Bierpakketten zijn ideaal voor iedereen die graag verschillende bierstijlen wil proberen. Deze pakketten bevatten vaak een selectie van ambachtelijke en speciaalbieren, variërend van lokale microbrouwerijen tot bekende internationale merken. De pakketten bevatten vaak een mix van lagers, ales, stouts en soms zelfs een paar seizoensgebonden bieren. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de keuze die de werkgever hierin heeft gemaakt. Het bierkerstpakket is een mooie manier om nieuwe favorieten te ontdekken en te genieten van de rijke variëteit die de wereld van het bier te bieden heeft.

3. Het likeurpakket voor de zoetekauw

Likeurtjes zijn zeker niet uit de tijd. Sterker nog, ze worden weer steeds populairder en dit zien we ook aan de toenemende populariteit van likeuren in het kerstpakket. Een likeurpakket is een geweldige optie voor wie houdt van zoetere, mildere dranken. Deze pakketten bevatten vaak een assortiment aan likeuren zoals Crème de Cassis, Amaretto of Bailey’s. Ze zijn perfect voor het creëren van heerlijke cocktails of voor een zoete afsluiting van een feestelijke maaltijd. Vaak worden ze geleverd met recepten voor cocktails of suggesties voor het combineren met desserts.

4. Het sterke dranken pakket voor de kenner

Voor de echte liefhebber van sterke dranken is er het sterke drankenpakket. Deze pakketten bevatten vaak premiumdranken, zoals whisky, wodka, rum of gin. Ze bieden een kans om te genieten van high-end merken of nieuwe varianten te ontdekken. Vaak komen ze met aanbevelingen voor de beste manier om te serveren, zoals met specifieke mixers of garnituren, om een echte barervaring thuis te creëren.

5. Het champagnepakket voor de sprankelende ervaring

Werkgevers konden natuurlijk ook een kerstpakket bestellen met champagne in de hoofdrol. Niets is zo feestelijk als een glas champagne, en een champagnepakket is dan ook de perfecte manier om de feestdagen te vieren. Deze pakketten bevatten vaak één of meerdere flessen hoogwaardige champagne, perfect voor het proosten op het nieuwe jaar of een andere speciale gelegenheid. Ze kunnen ook mousserende wijnen bevatten voor een wat lichtere optie.

Standaardportret
Bekijk meer van