Welk type matras is het beste voor jou slaapcomfort?

Hoeveel soorten matrassen zijn er? Voor alle doeleinden kunnen de matrassen die tegenwoordig op de markt zijn, worden ingedeeld in een van de vijf categorieën: binnenvering, schuim, hybride, latex en luchtbed.

Door

Het type matras wordt bepaald door de constructie en de materialen. Hoewel er enkele zeldzame of exotische matras ontwerpen zijn die niet in deze vijf categorieën passen, zijn die uitzonderingen waarschijnlijk geen overweging voor de overgrote meerderheid van de matras kopers.

Welk type matras is het beste?

Geen enkel type matras is in alle gevallen het beste matras. Voor sommige slapers kan één type matras echter beter passen en een consistentie, pijnvrije slaap bieden. Bij het kiezen van een matras moeten de verschillende matrastypes in detail worden beoordeeld om hun voor- en nadelen te begrijpen en te bepalen welk type het beste bij u past.

Het centrale kenmerk van een binnenveringsmatras is de constructie op basis van spiraal elementen. De spoelen worden samengedrukt wanneer er druk op wordt uitgeoefend en veren snel terug wanneer die druk wordt weggenomen. Op die manier kan een binnenvering het gewicht van het lichaam opvangen voor zowel comfort als ondersteuning.

Een binnenvering heeft geen substantiële comfortlaag boven de spiraal. Eventuele lagen bovenop zijn van minimale dikte en hebben een minimale invloed op het algemene gevoel. Dunne lagen van stoffen zoals katoen en polyester worden het meest gebruikt om een innerspring een vleugje zachtheid te geven.

Het reactievermogen van binnenveringsmatrassen maakt ze veerkrachtig en over het algemeen goed voor de seks. De meeste binnenveringen hebben een gemiddelde of betere rand ondersteuning, en omdat er gemakkelijk lucht door de spiralen kan stromen, hebben ze zelden problemen met het vasthouden van warmte.

Het ontbreken van een belangrijk comfortsysteem betekent dat drukontlasting meestal ontbreekt op een binnenvering, vooral voor zijslapers en anderen met belangrijke drukpunten. Spiralen brengen beweging over, waardoor de beweging van de partner meer opvalt. Rechtstreekse druk van het lichaam op de spiraal kan ervoor zorgen dat deze snel slijt, wat ten koste gaat van de levensduur van de matras. Spiralen kunnen ook piepen wanneer ze worden samengedrukt, waardoor binnenveringen luidruchtiger zijn dan andere matrassoorten.

Tot voor kort waren spiraalmatrassen de norm in de matrassenindustrie. Nu er veel nieuwe typen worden aangeboden, is de populariteit van binnenvering afgenomen. Desondanks zijn er online en in winkels volop opties met spiraalmatrassen te vinden. Omdat hun ontwerp minder robuust is, zijn binnenveringen regelmatig goedkoper dan andere matrassoorten. Om die reden zijn ze voor shoppers met een beperkt budget een gebruikelijke keuze als instapmatras. Bekijk ook de Emma matras review voor een duidelijke review van dit type matras.

Zijn er verschillende soorten binnenveringsmatrassen?

Er zijn verschillende soorten binnenveringsmatrassen die zich onderscheiden door het type spiraal dat ze gebruiken. Hoewel de algemene prestaties van deze typen gelijk zijn, zijn er opmerkelijke verschillen in gevoel en prijs.

Bonnell-spiralen worden traditioneel het meest gebruikt en zijn het goedkoopst. Elke spoel heeft een zandlopervorm en is bevestigd aan een binnenframe dat bestaat uit een netwerk van draden. Omdat de spoelen dichter op elkaar zitten, oefent een samengedrukte spoel meer druk uit op de spoelen eromheen, waardoor meer beweging wordt overgebracht.

Offset coils lijken op Bonnell coils, maar hebben een ander systeem om de veren te verbinden. In plaats van de spoel zelf rechtstreeks aan het raamwerk te bevestigen, zijn ze iets uit elkaar geplaatst en verbonden met een klein, afzonderlijk stuk metaal. Met een extra onafhankelijk bewegingsbereik hebben offset-spoelen iets meer contouren en bewegingen isolatie dan Bonnell-spoelen.

Bij pocket spiralen is de kern van de binnenvering anders opgebouwd. Elke spiraal is bekleed met stof en vervolgens worden de stoffen omhulsels aan elkaar genaaid. Op deze manier zijn de spoelen zelf niet rechtstreeks bevestigd. Daarom hebben ze veel meer mogelijkheden om te bewegen en samen te drukken zonder de omliggende spoelen aan te tasten, wat de contouren en de beweging isolatie ten goede komt. Pocketed coils zijn ook bekend als individueel verpakte, in stof gevatte of Marshall coils.

Standaardportret
Bekijk meer van