Wat zijn de baankansen voor een chauffeur in Den Haag?

Tegenwoordig zijn chauffeurs niet meer weg te denken in ons leven. Iedereen maakt weleens gebruik van het openbaar vervoer, taxi of is zelf zo nu en dan een chauffeur voor vrienden.

Door

Welke banen kan je als chauffeur vervullen ?

Een chauffeur is natuurlijk een groot begrip. Je hebt chauffeurs in het openbaar vervoer, vrachtwagenchauffeurs, maar ook privé chauffeurs zoals bij een taxi. Maar zijn er wel genoeg vacatures te vinden voor een chauffeur? Tegenwoordig bestaan er veel websites waar je verschillende vacatures kan vinden. Ook kun je filters aanzetten om je perfecte baan te vinden. Woon jij in Den haag? Dan kan je het beste kijken op Vacatures Den Haag

Als je chauffeur bent, kan je dus verschillende banen vervullen. Maar voor enkele banen heb je wel een speciale opleiding nodig of een extra rijbewijs. Wanneer je bijvoorbeeld ervoor kiest om vrachtwagenchauffeur te worden dan heb je het volgende nodig: op de eerste plaats heb je een vrachtwagen bewijs nodig, het zogeheten groot rijbewijs (rijbewijs C of CE). Daarnaast moet het rijbewijs voorzien zijn van een ‘code 95’ het vroegere chauffeursdiploma.  

Tekort aan chauffeurs in het openbaar vervoer 

Ondanks dat er genoeg vacatures te vervullen zijn als chauffeur, loopt het niet altijd even lekker, zoals bij het openbaar vervoer. Helaas heeft het openbaar vervoer nog altijd last van de corona-crisis. Personeelstekorten leiden tot ingekrompen dienstregelingen van bussen en treinen. Op het moment proberen vervoerders het tekort aan personeel op te vangen door kantoorpersoneel op de bus te zetten. 

Welke voordelen zijn er als chauffeur ?

Naast het feit dat je een veelzijdige baan hebt, zijn er nog meer voordelen op te noemen. Een dag van een chauffeur is nooit hetzelfde, elke dag gebeurt er wel weer iets anders en dat maakt het beroep juist zo leuk. Als chauffeur zijnde kom je nog eens ergens, zeker als je naar het buitenland mag rijden. Natuurlijk ziet een dag als een taxichauffeur er anders uit dan een dag van een vrachtwagenchauffeur, maar toch krijgen ze dezelfde waardering. Mensen zijn blij wanneer jij ze als taxichauffeur van A naar B brengt, en je maakt mensen blij wanneer hun pakketje wordt bezorgd. 

Klinkt dit nou als muziek in je oren? Dan zijn er genoeg websites waar jij vacatures kan vinden van chauffeur!

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van