Wat kun je doen als je niet blij bent met je haar?

Niet iedereen is tevreden over zijn haarkleur of over de hoeveelheid of de structuur van het haar. Als je dun en slap haar hebt dan kun je daar bepaalde kapsels niet mee maken. Maar heb je dik en stug haar dan geeft dat ook weer belemmeringen. Naarmate je ouder wordt, wordt je haar meestal dunner. Bij mannen is dat vaak duidelijker zichtbaar dan bij vrouwen. Ze worden kaal. Dat kan al starten als je pas rond de 30 bent. Vaak speelt erfelijkheid daarbij een rol. Maar ook vrouwen kunnen kaal worden of te maken krijgen met dunner wordend haar.

Door

Een pruik dragen

Als je je eigen haar niet mooi vindt, dan kun je overwegen om een pruik te dragen. Niet alleen artiesten doen dat, maar ook ‘gewone mensen’. Je kunt op die manier de kleur en stijl van je haar aanpassen aan je eigen wensen. Er zijn aandoeningen waardoor je kaal wordt of slechts beperkte haargroei hebt. Maar het kan dus ook te maken hebben met je leeftijd. Je kunt voor mooi haarwerken in Den Haag terecht bij een gespecialiseerde leverancier van pruiken. Je persoonlijke wensen worden daarbij uiteraard zo veel mogelijk in acht genomen. Je kunt het haar van je pruik gewoon wassen en je kunt het in model brengen met spelden, haarelastieken en andere accessoires. Als je een goede pruik draagt dan zal alleen een ingewijde zien dat het niet je eigen haar is.

Een uitkomst bij beginnende kaalheid

Wanneer je kampt met beginnende kaalheid dan kan een haarstukje uitkomst bieden. Dit draag je onopvallend door het in het eigen haar vast te zetten. De haarstukjes van tegenwoordig zijn van hoge kwaliteit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je haarstuk ineens van je hoofd waait als je buiten loopt. Je kunt ook met een haarstuk je kapsel naar eigen inzicht stijlen. Het haarstuk is vooral een goede optie voor hen die nog deels eigen haar hebben en voor wie de stap naar het dragen van een puik nog net te groot is.

De kwaliteit van pruiken

Als je vandaag de dag een pruik bestelt bij een vooraanstaande salon dan kun je ervan uitgaan dat je een hoge kwaliteit pruik krijgt. Je bezoekt de salon om je wensen te bespreken. Zodra je pruik klaar is ga je deze passen en wordt hij in model geknipt. Vervolgens krijg je uitleg over hoe je je pruik moet verzorgen. Als je dat volgens de aanwijzingen doet dan gaat een pruik lang mee. Wanneer je vanwege medische redenen een pruik draagt, bijvoorbeeld tijdens een behandeling tegen kanker, dan kun je soms een vergoeding krijgen van je zorgverzekering. Informeer bij je verzekering of er een vergoeding wordt gegeven. Zo ja dan kan de factuur vaak door de verzekeraar worden voldaan en betaal je alleen een eventuele eigen bijdrage voor je pruik.

Standaardportret
Bekijk meer van