Wanneer is het beste moment om te handelen in Bitcoin?

De meeste Bitcointraders die lang hebben geoefend, kunnen bevestigen dat er een tijdsfactor is bij het handelen. Evenzo bepalen enkele specifieke determinanten de prijs en waarde van Bitcoin in een bepaalde periode. Kortom, de cryptomarkt blijft zeer volatiel. Daarom moet u strategisch te werk gaan bij het kiezen van het juiste moment om te handelen. Bitcoin heeft sinds zijn ontstaan stijgende en dalende markttrends geprojecteerd. En dat betekent dat de toekomst van Bitcoin onderhevig is aan bear- en bull-trends. Het komt erop neer dat u moet werken aan het verminderen van de kans op verliezen, en dat kunt u bereiken door het juiste en meest geschikte moment te kiezen om te handelen.

Door

Bent u een beginner in Bitcoin-handel en vraagt u zich af hoe u een succesvol bedrijf kunt starten? Als dat zo is, kunt u tools uitproberen die u helpen bij analyse en handelen. Met de juiste analysetool kunt u begrijpen hoe tijdsfactoren een rol spelen bij het handelen in Bitcoin. U moet zich erop concentreren om elke investering te laten tellen en tegelijkertijd de verliezen te beperken. Dus wat zijn de relevante dingen die u moet weten over het juiste handelsmoment met betrekking tot Bitcoin? Dus als u een nieuweling bent in Bitcoin-investeringen, kunt u overwegen om te investeren in een betrouwbaar handelsplatform zoals Immediate Alpha.

Weekends zijn niet het beste 

Tal van studies hebben voorspeld dat het weekend niet de beste tijd is voor de Bitcoinhandel. Westerse landen hebben vooral invloed op de Bitcoinhandel, met de Verenigde Staten als belangrijke speler op de Bitcoinmarkt. Met name de Amerikaanse cultuur wordt gekenmerkt door trage activiteiten in het weekend. Met andere woorden, het weekend is de ideale tijd voor Amerikanen om uit te rusten. Daardoor is er een langzame beweging van de Bitcoinprijs.

Het grootste probleem met het weekend is dat de volatiliteit van de bitcoin hoger is dan normaal. In wezen is er de kans om Bitcoin te vinden tegen een aanzienlijk lagere prijs dan de weekwaarde. Merk op dat de vraag naar Bitcoin het aanbod bepaalt. In het weekend is de vraag naar Bitcoin meestal laag, wat een groot aanbod en lage prijzen betekent. Het zou beter zijn om op weekdagen te handelen in plaats van in het weekend.

Luister naar de media 

Wist u dat de media een van de grootste beïnvloeders zijn van de Bitcoinprijzen wereldwijd? Het soort informatie dat de markt bereikt, bepaalt immers het soort reactie dat kopers en traders zullen weergeven. Het enige probleem is dat mediabriefings kunnen verschijnen wanneer ze het minst worden verwacht, waardoor traders niet op hun hoede zijn. Een strategische en verstandige trader is altijd gespitst op informatie die digitale mediaplatforms doorkruist. Soms komen sommige speculaties uiteindelijk uit. Het analyseren van de beschikbare informatie is noodzakelijk om het juiste handelsmoment te bepalen. Als de media de digitale platforms domineren met te veel positief nieuws over Bitcoin, moet u snel zijn om te kopen. En dit zou uw kansen om op dat moment winst te maken aanzienlijk vergroten.

Koop als influencers affirmatief handelen 

Naast de invloed van de media zult u merken dat sommige individuen de prijs van Bitcoin rechtstreeks beïnvloeden door hun gebruikelijke activiteiten. Zo heeft Elon Musk een sleutelrol gespeeld bij het beïnvloeden en bepalen van de Bitcoinprijs. Het volgen van dergelijke personen geeft u een perfect idee van het juiste moment om te handelen. De bevestigende en progressieve reactie van dergelijke beïnvloeders op Bitcoin is een aanvulling op de markt. Handel alleen als er de juiste signalen zijn van populaire influencers.

Conclusie 

Uit bovenstaande indicatoren blijkt dat timing alles is bij de handel in Bitcoin. Het is echter essentieel om over voldoende informatie over markttrends te beschikken. Doe daarom voortdurend onderzoek om op de hoogte te blijven van de veranderingen in de markt. En dit zou u moeten helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over hoe en wanneer u uw Bitcoin verhandelt.

Standaardportret
Bekijk meer van