Voordelen van het gebruik van een koffiemaker met geïntegreerde molen

Wanneer je ervoor kiest om een koffiemaker met geïntegreerde molen te kopen, doe je dit natuurlijk niet zomaar. Echte koffieliefhebbers houden van een zo vers mogelijke kop koffie en dat kun je op deze manier natuurlijk prima voor elkaar krijgen. Er zijn echter nog een aantal grote voordelen aan het aanschaffen van een koffiezetapparaat met geïntegreerde molen. Hieronder hebben we deze nog even haarfijn op een rijtje gezet, zodat er helemaal geen twijfel meer over bestaat waarom je deze in huis moet halen.

Door

Eigen instellingen bepalen

Als je een koffiezetapparaat hebt met bonen en geïntegreerde molen, kun je een bakkie helemaal naar je hand zetten. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden voor instellingen, zodat je precies kunt bepalen welk kopje koffie je gaat zetten. Het biedt vele opties waarmee je de koffie bijvoorbeeld minder zuur of bitter kunt maken, maar waarbij je ook kunt kiezen voor een bepaalde sterkte. Deze aanpassingsmogelijkheden zijn een groot voordeel wat dit type machines biedt ten opzichte van andere voorbeelden.

Lekker variëren

Vergeleken met een volautomatische koffiemachine gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat een koffiemaker met molen misschien niet dezelfde functies heeft. Vaak zijn deze apparaten echter veel goedkoper en kun je alsnog lekker variëren. Heel veel doen deze machines daarom niet onder voor volautomatische apparaten. Wanneer je van goede koffie en een beetje afwisseling houdt, zul je dus zeker niets tekort gaan komen. Ook een koffiemaker met geïntegreerde molen biedt namelijk talloze interessante mogelijkheden.

Snel koffie kunnen zetten

Hoewel je enorm veel dingen zelf in kunt stellen, wil dat niet zeggen dat dit type koffiemachine niet makkelijk te bedienen is. Vaak is het een combinatie van mogelijkheden om te personaliseren en gemak. Daardoor kun je binnen enkele ogenblikken een heerlijke kop koffie klaarmaken. Er zullen maar een paar knopjes moeten worden ingedrukt, en daarna is het zo geregeld. Dat is voor veel mensen dan ook een van de voornaamste redenen om een koffiemaker met geïntegreerde molen te nemen.

Maak verse cappuccino

Er zijn veel varianten en manieren waarop je koffie kunt zetten met dit type automaten. Als je bijvoorbeeld graag een kopje cappuccino drinkt met verse melk, is dit geen enkel probleem. Bovendien wordt vaak de mogelijkheid geboden om exact aan te geven welke hoeveelheid melk je graag wilt toevoegen. Zo kun je dus niet alleen een gewoon bakje koffie, maar ook een kop cappuccino volledig afstellen aan de hand van je eigen wensen. In sommige gevallen kan zelfs de stevigheid van het schuim van de melk worden aangepast.

Koffiemaker cappuccino

Zo vers mogelijke koffie

Er kan volgens echte koffiedrinkers weinig op tegen de smaak van verse koffiebonen. Wanneer je een koffiezetapparaat hebt met geïntegreerde molen kun je elke dag weer genieten van deze verse en optimale smaak. Vaak wordt er gezegd dat als je eenmaal gewend bent aan de smaak van verse bonen, je niet meer terug wilt. Dat zal wanneer je een apparaat als dit in huis haalt zeker ook het geval zijn. Bij voorgemalen koffie gaat er namelijk vaak al veel van de smaak bij voorbaat verloren, en bij koffiebonen is dit dus niet het geval.

Genieten met veel gemak

Het gemak en de snelheid waarbij je te maken hebt met koffiezetapparaten met bonen is bijna ongeëvenaard. Alles gaat snel en is zo gebeurd. Daarmee weet dit type apparaten zich te onderscheiden van veel andere machines. Deze werken vaak ook prima en leveren lekkere koffie, maar zijn gecompliceerder om te bedienen, in te stellen en schoon te maken. Dat zorgt ervoor dat veel koffieliefhebbers de keuze voor een apparaat met geïntegreerde molen vaak snel hebben gemaakt.

Eenvoudig alles bedienen

Gebruiksgemak mag gerust worden gezien als een van de grootste pluspunten van een koffiemachine met geïntegreerde molen. De bediening van deze apparaten is over het algemeen dan ook erg eenvoudig. Als je het eenmaal een paar keer hebt gedaan en de instellingen naar je voorkeuren hebt aangepast, ben je binnen enkele handelingen klaar en hoef je alleen nog maar te wachten. De meeste moderne machines hebben tegenwoordig een touchscreen, waardoor het nog makkelijker en overzichtelijker wordt, zodat je alles snel naar je hand kunt zetten.

Koffiemaker machine

Makkelijke programma’s voor onderhoud

We worden er allemaal niet vrolijk van, een koffiezetapparaat schoonmaken. Dat geldt trouwens voor vrijwel alle automaten in het huishouden. Daarom is het altijd lekker als dit makkelijk en snel gaat, en dat zit met dit type koffiemakers wel goed. Goed onderhoud is echter wel belangrijk, want het zorgt ervoor dat apparaten veel langer mee zullen gaan. Daarom zijn er bepaalde onderhoudsprogramma’s en automatische reinigings- en ontkalkings programma’s. Deze nemen je veel werk uit handen, terwijl ze er toch voor zorgen dat het apparaat zolang mogelijk in optimale conditie kan blijven.

Koffie maken is relatief goedkoop

De gemiddelde Nederlander is er gek op om iets te kunnen besparen, en dat zit met koffiemakers met geïntegreerde molens wel goed. Daar waar de machine zelf in eerste instantie misschien nog een aardige investering is, zal koffie zetten niet heel erg duur zijn als je deze eenmaal hebt. Er wordt relatief weinig koffie gebruikt om een bakje mee te kunnen zetten. Vooral vergeleken met een aantal andere apparaten van merken die pads gebruiken, zijn koffiebonen een stuk goedkoper, en dat is altijd mooi meegenomen.

Standaardportret
Bekijk meer van