Vier redenen om te kiezen voor een verhuisbedrijf

Als je gaat verhuizen naar een andere woning in Den Haag dan zul je voor veel gedoe komen te staan. Zo zul je natuurlijk al je bezittingen in moeten pakken, wat toch nog best wat werk kan zijn. Ditzelfde geldt ook voor de verhuizing.

Door

Dit is over het algemeen een chaotische dag vol stress, maar gelukkig kun je dit voorkomen door een verhuisbedrijf in Den Haag in te huren. In dit artikel kun je een paar redenen lezen om hiervoor te kiezen.

Minder kans om in het ziekenhuis te belanden 

Het verplaatsen van zware voorwerpen zoals banken, bedden en meubels is onhandig, vereist meerdere mensen of de juiste apparatuur, en het moet twee keer worden gedaan. Het moet immers eerst je oude huis verlaten, waarna het vervolgens getransporteerd moet worden naar je nieuwe woning. Hier moet het dan weer in geplaatst worden. Dit kan nog wel eens misgaan, waardoor je dus het risico loopt om in het ziekenhuis te belanden. Het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf zal eigenlijk alle kansen op letsel elimineren, dus hierdoor is het een stuk veiliger dan zelf alles verhuizen.

Vrienden en familie zijn blij 

Het maakt niet uit hoeveel ze zeggen dat ze zullen helpen, vrienden en familie haten het om je te helpen verhuizen omdat het vermoeiend en stressvol is. Zij geven dan hun vrije dag op om je te helpen met de verhuizing, terwijl ze dit eigenlijk over het algemeen helemaal niet willen. Je kunt je vrienden en familie dus tevreden houden door ze niet te laten helpen bij de verhuizing, maar dit juist te laten doen door professionals. In plaats daarvan kun je wel al je naasten uitnodigen voor een housewarming feest, waar ze natuurlijk zonder twijfel een stuk blijer van zullen worden.

Verhuisbedrijven hebben de juiste uitrusting

Weet je wat erger is dan je hele kast met vier trappen naar beneden te moeten verplaatsen? Als je je realiseert dat je de door IKEA uitgegeven inbussleutel niet hebt, moet je de verdomde kast demonteren. Gelukkig zul je hier geen last van hebben als je er eerder al voor hebt gekozen om een verhuisbedrijf in te huren. Professionele verhuizers zullen de inhoud op maat maken en hebben de juiste maat vrachtwagen en ander handgereedschap om apparatuur te verplaatsen. Vaak huren mensen die het zelf doen een kleinere vrachtwagen die meer ritten nodig heeft en hebben ze geen hulpmiddelen die de verhuizing veel gemakkelijker maken.

Potentiële geldbesparing op lange termijn

De grootste aarzeling bij het inhuren van verhuizers zijn natuurlijk de kosten. Als je een verhuisbedrijf inhuurt dan kost dit natuurlijk meer geld dan wanneer je de verhuizing zelf doet. Ondanks het aanvankelijke prijskaartje aan een professionele verhuizing, zou je jezelf alsnog tijd en geld kunnen besparen als je professionals inhuurt. Vaak onderschatten we de kosten van alleen verhuizen, waarbij je kunt denken aan de haast die kan leiden tot schade of verlies spullen bijvoorbeeld. Ook het huren van een vrachtwagen kost natuurlijk flink wat geld.

Standaardportret
Bekijk meer van