Vier “gênante” vragen over website ontwikkeling

Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt, het is altijd handig als je een eigen website hebt. Daarmee ben je namelijk gemakkelijker te vinden door je doelgroep, wat weer een gunstig effect op je omzet zal hebben. Als je een website wil ontwikkelen, moet je wel over een aantal vragen goed nadenken. Misschien vind je het een beetje gênant dat je niet zo goed weet hoe je een goede website moet maken en daarom hebben wij de belangrijkste vragen alvast voor je op een rijtje gezet.

Door

1. Wat is het doel van je website?

Voordat je begint met het maken van je website is het goed om eens na te denken over wat je er mee wil bereiken. Wanneer een consument op jouw site terechtkomt wil hij namelijk weten wat het verhaal achter je bedrijf is, wat voor producten of diensten je aanbiedt en waarom je beter bent dan de concurrent. Voordat je deze basis hebt vastgelegd heeft het helemaal geen zin om aan het ontwikkelen van een website te beginnen.

2. Hoe moet je website eruit zien?

Voor deze stap is het handig om eens te kijken naar de sites van concurrenten. Wat vind je daaraan goed en wat juist minder? Zijn er nog speciale functies die je graag wil integreren en ben je in staat om die zelf te ontwikkelen? Wanneer je merkt dat je op zoek bent naar meer dan je zelf aankan, is het de moeite waard om eens na te denken over het inschakelen van een WordPress webontwikkelingsbedrijf die jou kan helpen met de ontwikkeling van je website.

3. Wie is de doelgroep van je website?

Een goede website spreekt jouw klantenkring aan. Bedenk je dus goed hoe je je potentiële klanten het beste kan omschrijven. Het is daarbij belangrijk dat je niet alleen de standaardeigenschappen zoals leeftijd, geslacht en geografische locatie, maar denk ook eens na over de bezwaren die ze kunnen hebben en de manier waarop jij die wil weerleggen. Kruip in de huid van jou potentiele klant en laat daarbij geen vraag onbeantwoord!

Screenfoto

4. Wat moet er op je website komen te staan?

Wanneer een potentiële klant jouw website bezoekt, moet hij meteen herkennen dat het jouw bedrijf is. Daarvoor is het belangrijk dat je een sterke huisstijl hebt. Daarbij moet ook de tekst op je site geoptimaliseerd zijn en het liefst zo in elkaar zitten dat je bij zoekmachines als eerste naar boven komt. Dit is allemaal vrij specifiek en kost ook veel tijd, waardoor je het beste een grafisch ontwerper en een tekstschrijver in de arm kan nemen.

Zoals je ziet is het helemaal niet zo simpel om zelf een website te ontwikkelen. Voordat je überhaupt begint met het daadwerkelijke vormgeven moet je eerst heel goed nadenken over een aantal aspecten die de effectiviteit aanzienlijk vergroten. Wanneer je dat niet doet, is je uiteindelijke website een stuk minder waardevol en heb je al die moeite voor niks gedaan. Wees dus verstandig en beantwoord deze vier vragen over website ontwikkeling voordat je begint.

Standaardportret
Bekijk meer van