Verken Den Haag: met je nieuwe elektrische fiets

Als je een nieuwe elektrische fiets hebt, wil je daar natuurlijk lekker mee op pad.

Door

En als je een elektrische bakfiets hebt, kunnen de kinderen ook nog mee en maak je er een gezellig gezinsuitje van! Niets lekkerder dan op de fiets met de wind door je haren een nieuwe omgeving ontdekken of je favoriete stad bezoeken. Omdat je met een elektrische fiets nou eenmaal meer vermogen hebt en daardoor in korte tijd makkelijker grote afstanden kunt afleggen, kun je op een dag meerdere bezienswaardigheden aandoen. Den Haag is zo’n stad met voor elk wat wils, van bruisende binnenstad tot langgerekte stranden en natuur. Lees hier drie tips voor het verkennen van de natuur, cultuur en historie van Den Haag met je nieuwe elektrische fiets!

Natuur

Als pronkstuk van Landgoed Clingendael is de Japanse Tuin zeker een bezoekje waard als je op de elektrische fiets in Den Haag bent. De tuin is gelegen tussen Den Haag en Wassenaar. Je vindt er zeldzame bomen, planten en bloemen die de typische Japanse bouwstijl van de bruggetjes en theehuisjes omringen. Je kunt landgoed Clingendael, waar de tuin zich bevindt, bereiken via de hoofdingang op de Wassenaarseweg of via een van de ingangen op de Van Alkemadelaan, de Ruychrocklaan of de Van Ouwenlaan. Bij de hoofdingang bevindt zich een onbewaakte fietsenstalling met plek voor je elektrische fiets. Houd er rekening mee dat door de kwetsbaarheid van de bijzondere beplanting de tuin alleen van eind april tot en met begin juni en van half tot en met eind oktober geopend is.

Cultuur

Je zou Den Haag wel de pop- of rockstad van Nederland kunnen noemen! Als je Den Haag bezoekt op de elektrische fiets, kom je bijna gegarandeerd langs een van de vele poppodia die de Hofstad rijk is. Misschien wel het bekendste poppodium van Den Haag is PAARD – dat tot een paar jaar geleden niet voor niets nog de Haagse poptempel werd genoemd. Of je nu houdt van pop, rock, jazz, of hip-hop, in PAARD worden zo’n beetje alle muziekgenres vertegenwoordigd. PAARD bevindt zich midden in het centrum van Den Haag, waar je met de auto maar maximaal 2 uur mag parkeren. Ideaal dus om dit iconische poppodium te bezoeken met de elektrische fiets en daarna eventueel nog een van de lokale bars of kroegen te bezoeken voor een afzakkertje!

Historie

De nieuwe kerk in Den Haag is een lust voor het oog, vooral als je van historische architectuur houdt. De bouw van de kerk vond plaats tussen 1649 en 1656 en valt op door de Hollands-Classicistische barokstijl. Als je het 17e-eeuwse houtsnijwerk, de bijzondere eikenhouten kapconstructie en glas-in-lood ramen ziet, snap je al snel waarom dit historische bouwwerk tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg behoort. Deze imposante en beeldbepalende eye-catcher is zowel van binnen als van buiten het bekijken waard. Krijg je ook al zin om Den Haag te verkennen op je nieuwe elektrische fiets?

 

Standaardportret
Bekijk meer van