Vergroot je lokale zichtbaarheid en vindbaarheid als ondernemer in Den Haag

Wanneer je een bedrijf runt, dan weet je hoe belangrijk het is om te zorgen voor een continue stroom aan klanten. Klanten zorgen voor omzet, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat de kachel blijft branden. Om dit te kunnen bewerkstelligen, is zichtbaarheid cruciaal voor het succes van je bedrijf, zowel online als in de stad waar je gevestigd bent, in dit geval Den Haag.

Door

En niet onbelangrijk: Den Haag is in trek! De derde grootste stad van Nederland is een bloeiende stad met een groeiende bevolking, en het aantal toeristen in Den Haag neemt de laatste jaren flink toe. Zo groeide het inwonertal van 532.561 in 2018 naar 565.701 aan het begin van 2024. Ook vinden toeristen steeds vaker hun weg naar de Hofstad. Zo waren er in 2022 2,2 miljoen hotelovernachtingen in Den Haag, een stijging van 26%ten opzichte van het recordcijfer uit 2018. Het aantal bedrijven en instellingen in Den Haag groeit eveneens sterk. Volgens Den Haag in Cijfers (DHIC) steeg het aantal bedrijven in Den Haag van 53.956 in 2018 naar 74.767 vorig jaar, een groei van 20.811 bedrijven (+38,5%).

Den Haag wordt dus steeds populairder; er wonen meer mensen en er komen meer toeristen. Dit is goed nieuws voor bedrijven, maar de toename van het aantal bedrijven in de stad leidt ook tot meer uitdagingen. Door de toegenomen concurrentie moeten bedrijven slimmer en opvallender zijn om klanten te winnen.

Hoe kun jij je zichtbaarheid vergroten?

Het vergroten van je zichtbaarheid kun je op een aantal verschillende manieren doen, die overigens prima parallel aan elkaar kunnen lopen. Wat goed is om te weten, is dat er een verschil is tussen online en offline adverteren. Als we het over online adverteren hebben, dan moet je denken aan advertenties op Google, maar ook aan social media als je doelgroep zich daar bevindt. Omdat dit vaak een stuk duurder is en je hiervoor per klik betaalt, is offline adverteren vooral voor lokale ondernemers ontzettend interessant. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van buitenreclame aan een lichtmast of lantaarnpaal adverteren in Den Haag en daarmee direct een enorm publiek bereiken. Je kunt je wel voorstellen hoeveel mensen er dagelijks door de verschillende stadsdelen in Den Haag bewegen.

Verschillende mogelijkheden voor de lokale ondernemer

Als lokale ondernemer is het belangrijk dat je lokaal beter zichtbaar en daarmee ook vindbaar wordt. Dit kan natuurlijk online, maar door middel van fysieke, en dus offline, reclame ben je vaak een stuk effectiever. Mensen bewegen zich offline in diverse situaties in Den Haag, zoals onderweg naar het werk, familie of vrienden. Een interessant feit is dat we buitenshuis ‘wakkerder’ zijn en alerter op onze omgeving reageren. Dit komt doordat we buiten meer prikkels en gebeurtenissen tegenkomen die ons kunnen beïnvloeden. Buiten is er gewoon meer om op te reageren. Daarom zijn we vele malen oplettender. Deze alertheid maakt offline reclame een krachtig instrument voor merken.

Huis aan huis bladen

Adverteren in een huis-aan-huisblad is en blijft vandaag de dag enorm populair. Sterker nog, het lijkt erop dat deze populariteit alleen maar verder toeneemt, en dat is natuurlijk niet voor niets. Los van de mensen met de welbekende nee-nee-stickers op de brievenbus, ontvangen wekelijks ontzettend veel mensen een folder in de bus. In potentie dus allemaal klanten van je!

Kranten

Naast de huis-aan-huisbladen, is ook de dagelijkse krant nog altijd een middel waarin veel geadverteerd wordt. Hoewel steeds meer mensen de krant digitaal lezen, kan een advertentie in de papieren krant soms best lucratief zijn voor een lokaal bedrijf.

Lichtmastverwijzing en Stadsklokken

Waar folders en kranten na het lezen in de bak met oud papier belanden, is dit met lichtmastreclame niet het geval. Buitenreclame, zoals lichtmastreclame en reclame op stadsklokken, biedt een effectieve manier om op te vallen. Deze permanente vorm van buitenreclame verzekert dat je bedrijf dag en nacht in het oog springt bij voorbijgangers, waardoor de kans op het aantrekken van nieuwe klanten en het vergroten van je omzet stijgt.

De reclame is continu te zien in het Haagse straatbeeld. In Den Haag is er geen gebrek aan opvallende plaatsen voor het aanbrengen van buitenreclame, waar dagelijks heel veel mensen passeren. De talloze lichtmasten in Den Haag lenen zich uitstekend voor het aanbrengen van reclameborden langs de weg die 24 uur per dag zichtbaar zijn. Reken maar dat jouw reclame in Den Haag opvalt met lichtmastreclame. En dat in de directe omgeving van jouw bedrijf.

Voorbeelden lichtmastreclame in Den Haag

Zichtbaarheid 2

Grieks Specialiteiten Restaurant Olivia en Corfu: “Al meer dan vijftien jaar maken wij gebruik van lichtmastreclame. Dit levert een grote bijdrage aan ons succes. De permanente aanwezigheid in het straatbeeld zorgt ervoor dat het publiek er simpelweg niet naast kan kijken. Ook draagt die continue aanwezigheid bij aan de merkbekendheid en het vertrouwen in ons bedrijf.”

Zichtbaarheid 3

Makelaarskantoor Kimmel & Co: “Wij zitten in dezelfde buurt waar onze lichtmastreclame hangt. Dit geeft aan dat we de omgeving kennen en makkelijk bereikbaar zijn. Het bord maakt ons zichtbaar ten opzichte van de concurrentie. Ons logo is een vertrouwd beeld en blijft hangen op het netvlies van passanten. Zo bereiken we potentiële klanten die hier langskomen.”

Lokale/Regionale radio en (business) magazines

Inzetten op lokale en regionale radio in Den Haag, zoals Den Haag FM en Omroep West, biedt een unieke kans voor bedrijven om via het medium radio in contact te komen met Haagse luisteraars. Met programma’s die variëren van nieuws en muziek tot specialisaties zoals bedrijfsspotlights, bereiken adverteerders een betrokken en loyaal publiek uit de regio Den Haag.

Met verschillende radiozenders en programmagrenres kun je de advertenties afstemmen op specifieke doelgroepen en de juiste snaar raken. Of je nu jonge professionals, ouders, muziekliefhebbers of sportfanaten wilt bereiken, er is altijd een radiostation dat perfect past bij jouw doelgroep. Kies het juiste tijdstip, de juiste frequentie en de juiste boodschap om maximale impact te creëren.

Daarnaast vormen business- en/of glossy magazines in Den Haag een ideale plek om jouw merk, visie of diensten uitgebreid te presenteren of te promoten. Adverteren of gefeatured worden in deze magazines kan de zichtbaarheid van jouw bedrijf aanzienlijk vergroten, vooral onder jouw doelgroep en/of beslissers en professionals in de regio.

De perfecte toevoeging aan jouw marketingstrategie

Wanneer we het hebben over reclame of adverteren, denken we in de huidige tijd natuurlijk direct aan het internet. Een gemiste kans, als je het ons vraagt! Het internet staat namelijk vol met advertenties (die vaak door adblockers uitgeschakeld zijn), terwijl dit met offline, en dus buitenreclame, een stuk minder het geval is. Daarmee willen we niet zeggen dat online adverteren niet verstandig is, want dat is het zeker wel! Wat we hiermee willen aangeven, is dat door in te zetten op buitenreclame in Den Haag en regionale targeting met Google Ads, je zorgt voor een totale zichtbaarheid, zowel online als offline. Hierdoor zullen mensen die je naam online voorbij hebben zien komen, je sneller herinneren op het moment dat ze je ook in de stad op een reclamebord zien staan. Het is dus de perfecte toevoeging aan jouw marketingstrategie.

Versterk je lokale zichtbaarheid

Lokale zichtbaarheid is een van de voordeligste manieren om extra klanten en dus omzet te genereren. Voor lokale ondernemers in Den Haag is buitenreclame een uitstekende manier om zich te onderscheiden in een competitieve markt. Het is een investering die, indien strategisch ingezet, zowel de zichtbaarheid als de omzet aanzienlijk kan verhogen.

Door te investeren in buitenreclame, zoals lichtmastreclame, versterk je niet alleen je aanwezigheid in de lokale gemeenschap van Den Haag, maar draag je ook bij aan langdurige herkenning van je merk. Dit is waarom buitenreclame een essentiële aanvulling is op elke marketingstrategie, ontworpen om je bedrijf te laten groeien en bloeien in de stad. Combineer buitenreclame met andere lokale media voor maximale exposure voor meer klanten en omzet.

Standaardportret
Bekijk meer van