Tips voor het inrichten van je huurwoning

Het is zover!

Door

Eindelijk heb je na een flinke zoektocht via Huurportaal de perfecte huurwoning gevonden. Dan is het zaak om je huurwoning volledig naar eigen smaak in te richten. Afhankelijk van de staat waarin de woning wordt opgeleverd, kan het heel goed zijn dat je niet zelf hoeft te zorgen voor de vloer. Toch zien we in de meeste gevallen dat de woningen zonder vloer worden opgeleverd, waardoor je dus ook hier over na moet denken. Toch biedt dit natuurlijk ook weer ontzettend veel voordelen. Het leuke is namelijk dat je je nieuwe huurhuis volledig van A tot en met Z helemaal naar eigen smaak kunt inrichten.

Bepaal de basiskleuren

Iedere inrichting begint met het bepalen van de basiskleuren. Vooral wanneer je een ruimte volledig vanaf nul ingericht moet worden, is het belangrijk hier eerst over na te denken. Deze kleuren vormen namelijk de basis voor de volledige inrichting. De basiskleuren bestaan meestal uit één of twee kleuren en dienen bij voorkeur een wat neutralere uitstraling te hebben. Het geheel extra kleur geven wordt in een later stadium gedaan met bijvoorbeeld een behang wand of prachtig gekleurde accessoires. De kleuren die meestal worden gekozen zijn wit (RAL 9001) of gebroken wit (RAL 9010). Dit zorgt ervoor dat je het geheel overzichtelijk en rustig houdt, zodat je later aan de slag kunt met het toevoegen van andere kleuren.

De vloer

Ervan uitgaande dat je huurwoning wordt opgeleverd zonder vloer, is het goed alvast na te denken over welk type vloer je graag zou willen. Ook hier geldt net als bij de basiskleuren van je woning dat je beter kunt kiezen voor een wat rustige/neutrale kleur. Vooral gezien het feit een vloer een flinke uitgave is, zit je er natuurlijk niet op te wachten dat wanneer je je inrichting wilt veranderen je vloer er niet meer bij past. Door te kiezen voor een rustige kleur vloer, kun je door meubels en accessoires je interieur een andere stijl aanmeten. Kleuren die we bij vloeren veel terug zien komen zijn toch de wat lichtere kleuren.

Meubels 

Nadat je de vloer hebt uitgekozen, is het zaak om het geheel te vullen met meubels. Je wilt toch wel normaal op een bank televisie kunnen kijken. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf op papier een plattegrond maakt, zodat je exact weet hoeveel ruimte je daarvoor hebt. Op deze manier kun je op schaal een indeling maken voor je woning, waardoor het uitzoeken van de meubels een stuk eenvoudig wordt. Uiteraard dien je nog wel te bepalen voor welke stijl en kleuren je gaat, maar de formaten is al een hele stap.

Accessoires

Een huis inrichten zonder accessoires dat kan natuurlijk niet! Accessoires zijn namelijk de finishing touch van de woning en dienen daarom dus ook met grootst mogelijke zorg te worden uitgekozen. Hierbij is het belangrijk rekening te houden met de al reeds gekozen kleuren van de rest van je interieur. Zo kun je uiteraard wel kiezen voor een wat andere tint, zodat het geheel wat speelser oogt.

Standaardportret
Bekijk meer van