The Hague’s Finest: Wholy Greens maakt pasta van groenten.

The Hague’s Finest is een lokaal warenhuis dat meer dan 125 Haagse merken vertegenwoordigt. In deze rubriek laten we je kennismaken met de experts, kunstenaars en genieën uit onze stad die producten maken waar je mondhoeken direct van gaan krullen.

Door

Makers Walter en Pieter van Wholy Greens vinden dat er drie problemen zijn. Eén: er wordt te veel eten weggegooid. Twee: er wordt niet gezond genoeg gegeten. En drie: de biodiversiteit staat onder druk. Maar voor die problemen hoeven geen moeilijke oplossingen te worden bedacht of ingewikkelde maatregelen te worden genomen. Een smaakvol product werd de uitkomst: pasta, gemaakt van groenten!

Om het eten van groenten nog aantrekkelijker te maken creëerden Walter en Pieter vier pasta’s op basis van spinazie, wortel, pompoen en bieten. Dat is ook nog eens de oplossing tegen voedselverspilling, omdat ze gebruikmaken van groenten die niet ‘mooi’ genoeg zijn waardoor ze uiteindelijk in de prullenbak zouden verdwijnen.

De fusilli, campanelle, radiatori en zucca bestaan voor 50 procent uit groenten. Hoe ze dat doen? Van de groente wordt eerst een puree gemaakt, via een methode die ervoor zorgt dat de vitaminen behouden blijven. Vervolgens zit er een groot aantal vezels in de pasta. Deze worden koud geperst en geproduceerd zodat de groente ‘vastgehouden’ wordt in de pasta. Omdat dit groentedeeg iets afwijkt van de bloemvariant, moet je wel een andere kooktijd hanteren. Na vier minuten giet je ’m af zodat je zeker weet dat de vitaminen niet alsnog in het afvoerputje verdwijnen.

Op zoek naar inspiratie voor een gerecht? Serveer de spinazie-campanelle met burrata, pesto en zongedroogde tomaten, of kies voor een traditionele bolognese met de pompoen-zucca!

Pasta

Spinazie-campanelle

Campanelle betekent ‘kleine bellen’ in het Italiaans, de pasta ziet eruit als handbelletjes. Combineert goed met een wat dikkere saus! € 3,25

Eerst proeven dan geloven? The Hague’s Finest is een winkel met alleen Haagse producten. Ontdek de beste Haagse producten in de winkel op Venestraat 20!

Standaardportret
Bekijk meer van