The Hague’s Finest: Single Estate, de Haagse koffiebranderij

Single Estate is niet dat wat je gewend bent van een reguliere koffiebranderij. Service, smaak en een hechte band met de koffieboeren staan hier centraal. Want, vindt eigenaar Bas, elke schakel is verantwoordelijk voor een perfecte kop koffie.

Door

De barista speelt net zo’n grote rol als de koffieboer en de koffiebranderij. Daarom zit hij er met z’n neus bovenop. En dat ruikt naar kwaliteit.

Samen met de boeren wordt er een boon op maat gecreëerd. Hoe ze dat doen? Regelmatig is er iemand van Single Estate te vinden op de plantages. De boer, zijn vrouw, hun kinderen en de werknemers zijn allemaal bekend bij de koffiebranderij. Die kleinschaligheid zorgt ervoor dat er op basis van vertrouwen transparant gewerkt kan worden aan de niet zo transparante drank.

Kies voor de bonen uit Brazilië, Kenia of Guatemala. Of je ze nou gebruikt voor een espresso, filter of Haagse bakkie, alle bonen hebben hun eigen karakteristieke smaak doordat het proces zorgvuldig in perfecte banen is geleid. Want kwaliteit is een keuze, vindt Bas. En dat proef je terug.

Goed verhaal toch? Leuk voor je volgende praatje bij het koffieapparaat.  The Hague’s Finest is een lokaal warenhuis met alleen artikelen uit Den Haag. Er zijn inmiddels meer dan 100 Haagse merken aan ons verbonden. Kom langs in de pop-up winkel op Venestraat 20 of bestel online via thehaguesfinest.com

 

Standaardportret
Bekijk meer van