The Hague’s Finest: Noordzeevis

The Hague’s Finest is een lokaal warenhuis dat meer dan 125 Haagse merken vertegenwoordigt. In deze rubriek laten we je kennismaken met de experts, kunstenaars en genieën uit onze stad die producten maken waar je mondhoeken direct van gaan krullen.

Door

Maker Paul heeft een duidelijk motto: eigen vis eerst. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil dat men meer Noordzeevis uit Scheveningen gaat eten, en niet uit zeeën verder weg. Want lokale visserij is duurzamer en is ook nog eens een stuk smakelijker. Logisch dus, dat veel ondernemers voor deze vis kiezen. Daarom helpt Stichting Noordzeevis die ondernemers onder de aandacht te brengen. En ze hebben kookboeken gemaakt om te laten zien hoe je nooit meer achter het net vist met deze vissen!

Kabeljauw, tong, paling, die kennen we inmiddels wel. Maar Noordzeevis uit Scheveningen zag dat er een hoop vissen die net zo smakelijk zijn over het hoofd werden gezien. Waarom maken we mensen uit de omgeving niet enthousiast over de vergeten vissen, de Schevenings trots? In de twee kookboeken laten ze je aan de hand van verhalen en recepten kennismaken met tientallen vissen die je (nog) niet zo vaak terugziet in de supermarkt. Koks, ondernemers en andere Hagenezen die hart voor lokale vis hebben, komen aan het woord in het boek en vertellen meer over hun favoriete vis. Ook staan er recepten in waaruit je inspiratie kunt opdoen en waarin je tips krijgt over het bereiden. Van een markeeltosti in een handomdraai tot een courgettepasta met pesto en bot: de experts laten je zien én proeven hoe smaakvol lokale vis kan zijn.

Noordzeevis uit Scheveningen

Noordzeevis uit Scheveningen’ deel 1

Het grote hoe-kook-ik-met-Noordzeevis-handboek. Neem een duik in de 160 pagina’s en laat je meenemen van zee tot in de keuken! € 19,95

Eerst proeven dan geloven? The Hague’s Finest is een winkel met alleen Haagse producten. Ontdek de beste Haagse producten in de winkel op Venestraat 20!

Standaardportret
Bekijk meer van