Parkeren op Schiphol en het coronavirus, wat kan er nog wel?

Sommigen kennen het. Wanneer je met de auto aankomt op het vliegveld, dan kun je parkeren op P3 of P1 parkeerplaatsen. Of, je kunt gebruikmaken van de Valet Parking service. Schiphol claimt er voor in te staan om er voor te zorgen dat jouw reis zo comfortabel mogelijk verloopt.

Door

Met het coronavirus is dat het laatste jaar allemaal even anders als dat je hoopt. Echter, alle faciliteiten worden zo goed mogelijk schoon gehouden, overal. Maar, hoe zit het nu eigenlijk met Schiphol parkeren en de situatie omtrent het coronavirus. Lang parkeren Schiphol loopt nu even net iets anders. Wat kan er nog wel, en hoe is de ervaring verandert vergeleken met het oude normaal? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Privium 1 en P1.

Wanneer je enkel iemand weg gaat brengen of op gaat halen, dan adviseert Schiphol om bij de auto al afscheid te nemen, of bij de auto te wachten met het verwelkomen van de passagiers. De aankomst- en vertrekhallen zijn enkel nog open voor reizigers zelf. Alleen wanneer het echt niet anders kan omdat iemand afhankelijk is en hulp nodig heeft, dan kan er een uitzondering worden gemaakt. In dat geval blijft het advies, draag een mondkapje! Deze zijn sinds 1 december 2020 tevens verplicht op Schiphol.

Privium 3 en P3.

Wanneer je eenmaal geparkeerd staat, dan ga je zoals gewoonlijk met de shuttlebus richting de juiste vertrekhal. En wanneer je terugkomt, dan vertrek je vanaf de aankomsthal met de shuttlebus weer terug richting de P3 parkeerplaatsen. Het wordt ook aanbevolen om in de bus een mondkapje te dragen. Daarnaast moet je achter in instappen, en de plekken waar je kunt gaan zitten zijn duidelijk aangegeven. Vanwege de maatregelen is er minder plek in deze bussen dan normaal.

Terminal Valet Parking en P6 Valet Parking.

Ook hier is er het een en het ander veranderd. Wanneer je geparkeerd hebt, dan geef je de autosleutel af aan de balie. De chauffeur die de auto voor jou verplaatst draagt handschoenen en een mondkapje. Daarnaast wordt je auto schoongemaakt, het stuur en de versnellingsbak krijgen de grootste aandacht. Daarnaast liggen er desinfect-doekjes klaar waarmee je andere contactpunten zelf nog eens goed schoon kunt maken.

Je kunt niet meer betalen met cash, je dient met een creditcard of betaalpas te betalen. Ook kunnen de wachttijden aan de servicebalie iets langer zijn dan normaal. Er worden uiteraard minder mensen ontvangen dan normaal gezien mogelijk is.

Parkeren Eindhoven Airport.

Er worden ook veel vragen gesteld over parkeren op Eindhoven Airport. Dit is immers ook een veel bezochte luchthaven in Nederland. Bij Eindhoven Airport gelden eigenlijk dezelfde basisregels als voor Schiphol. We zullen allemaal net even iets meer rekening moeten houden met elkaar, en daarvoor gelden een aantal basisregels voor op het vliegveld. Een hoop service kan nog steeds worden verleend, maar altijd met de maatregelen in het achterhoofd.

 

Standaardportret
Bekijk meer van