Op zoek naar een woning in Den Haag? Check deze 4 tips

Den Haag heeft als woonplaats ontzettend veel te bieden. Er is veel natuur te vinden, je staat zo op het strand en de binnenstad is ontzettend sfeervol. Het is dan ook niet heel vreemd dat daar veel mensen op zoek zijn naar een leuke woning.

Door

Een woning huren in Den Haag is dus erg gewild, evenals het kopen van een huis.

Eerlijk is eerlijk: net als in andere delen van het land is er krapte te vinden op de woningmarkt in Den Haag. Dat betekent gelukkig niet dat er niks meer beschikbaar is, maar wel dat je waarschijnlijk wat handige tips kunt gebruiken in je zoektocht naar een passend huis. In dit artikel geven we je een paar tips.

1. Wil je een huis kopen of woning huren in Den Haag?

Voordat je je zoektocht begint, is het goed om te weten wat je zou willen: een huis kopen of een woning huren in Den Haag? In beide gevallen zijn er voor- en nadelen te ontdekken. Over het algemeen is huren een stuk flexibeler dan direct een woning kopen. Je hoeft je niet druk te maken over het onderhoud van het huis en je kunt je huurcontract over het algemeen opzeggen wanneer je dat zelf wil.

Daarbij is een huurwoning over het algemeen vaak sneller gevonden dan een koopwoning. Het nadeel is natuurlijk wel dat je niet investeert in een eigen huis; het huurgeld ben je kwijt. Daar tegenover komt wel weer te staan dat je weinig verplichtingen hebt. Met name voor jongere mensen is huren een betere optie dan kopen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt uiteraard af van je persoonlijke situatie.

2. Kies de buurt waar je zou willen wonen en ga op zoek

Weet je eenmaal of je een huis gaat huren of kopen in Den Haag? Dan is het tijd om op zoek te gaan. Den Haag bestaat uit talloze aantrekkelijke wijken om te wonen. Zo heb je de welbekende Schilderswijk, evenals het Zeeheldenkwartier, het centrum, Duinoord en het Statenkwartier. In welke wijk of buurt zou je graag willen wonen? Grote kans dat je geen idee hebt wat de beste match is.

Wanneer je bijvoorbeeld nog niet eerder in Den Haag hebt gewoond, heb je waarschijnlijk geen idee welke wijk of buurt het beste bij je past. In dat geval is het aan te raden om je wensen omtrent een woonomgeving eens op een rij te zetten. Wil je in de buurt van een school wonen of wil je juist horecagelegenheden om de hoek hebben? En hoe ver wil je van het centrum of de natuur af zitten?

3. Bepaal je budget om zoekrange aan te passen

De zoektocht naar een passende huurwoning of koopwoning kan best even duren. Daarom is het aan te raden om zo specifiek mogelijk te kunnen zoeken. Naast de wensen omtrent de buurt waar je zou willen wonen, is het voor jezelf handig om vooraf een maximaal budget vast te hebben gesteld. Zo weet je binnen welke range je wel of niet moet zoeken. Waarschijnlijk valt een deel van het zoekgebied dan al af en dat scheelt weer tijd en energie.

Om je budget te bepalen, moet je kijken wat je per maand kwijt kunt zijn aan geld of hypotheek. Hierbij moet je nog geld over kunnen houden om van te leven. Houd er rekening mee dat je in de meeste gevallen borg moet betalen. Meestal betreft dit een of twee maanden huur. Die borg krijg je na het huren van de woning gewoon weer terug als alles nog in goede staat is.

4. Schakel een professional in bij het huren of kopen van een huis

Vind je het ondanks bovenstaande tips nog steeds lastig om een passende woning te vinden? Schakel dan de hulp in van een professional om het zoekproces gemakkelijker te maken. Voor zowel een woning kopen als huren in Den Haag kun je professionele hulp inschakelen. Bij het huren van een huis moet je bijvoorbeeld bij RentSlam zijn; een bedrijf dat jou dagelijks op de hoogte houdt van de nieuwste huurwoningen.

Op de website van Rentslam is het totale aanbod van huurwoningen in Nederland, dus ook in Den Haag, verzameld. Door het brede aanbod en de dagelijkse mails heb je binnen korte tijd een mooi huurhuis gevonden. Toch van plan om een huis in Den Haag te kopen? Dan raden we je aan om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Hij of zij heeft de kennis, de ervaring en het netwerk om jou aan een mooi huis in Den Haag te helpen.

Standaardportret
Bekijk meer van