Nooit meer naar de opticien als je lenzen online kan bestellen?

Tegenwoordig bestellen we veel meer online dan dat we naar de winkel gaan om daar producten aan te schaffen. De winkels in de winkelstraten zien we desondanks niet graag verdwijnen, want het is toch fijn als je langs de opticien kan voor persoonlijk advies.

Door

Niet iedere winkel hoeft echter een fysieke vestiging te hebben om producten aan haar doelgroep te kunnen verkopen en dat levert ook jou heel wat voordelen op. Zo bestel je nieuwe lenzen waar en wanneer je maar wil. Desalniettemin betekent dat niet dat je nooit meer naar de opticien hoeft om je ogen te laten bekijken.

Nooit meer een beperkte voorraad lenzen

Het vinden van de juiste lenzen kan voor de één een langere zoektocht zijn dan voor de ander. Toch heeft iedereen er baat bij dat je je lenzen online kunt bestellen, zodra je prettige lenzen hebt gevonden. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over een beperkte voorraad aan lenzen, omdat je ruim van tevoren je lenzen kunt bestellen. Veel online lenzenwinkels hebben een handige reminderservice, waardoor je altijd een berichtje krijgt wanneer het weer tijd is om nieuwe lenzen te bestellen. Ook biedt online lenzen bestellen je de mogelijkheid om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, waardoor je lenzen voor de meest aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding kunt aanschaffen.

Hoef ik dan niet meer naar de opticien?

Ondanks dat het prettig is dat je niet meer naar de opticien hoeft om je lenzen af te halen, is het wel degelijk noodzakelijk om af en toe een bezoekje te brengen aan de opticien. Je kan immers niet even videobellen met een oogspecialist om een oogmeting door hem of haar uit te laten voeren en het is ook niet mogelijk om lenzen terug te sturen als ze toch niet goed blijken te zitten. Net als dat het fijn is dat je naar een kledingwinkel kunt gaan om kleding te passen, is het voor lenzendragers noodzakelijk dat je naar de opticien kan en daar ook gebruik van maakt. De oogexpert kan met geavanceerde oogmeetapparatuur jouw ogen te meten en de vorm van je oogbollen te bestuderen. Dit is van groot belang om persoonlijk advies te kunnen geven en je de juiste lenzen te kunnen aanraden, waarna jij de lenzen bestellen kan.

Standaardportret
Bekijk meer van