Nieuwe woning gekocht in Den Haag? Op deze manier kun je jouw huis het beste isoleren

Heb je ervoor gekozen om in Den Haag te gaan wonen? Dan ben je er vast al achter dat dit een geweldig gezellige, levendige en kindvriendelijke stad is om in te wonen. Om je fijn te voelen in je woning, is het belangrijk om te controleren of het nieuwe huis op de juiste manier geïsoleerd is. Op deze pagina kom je meer te weten over de verschillende manieren waarop jij je Haagse huis kunt isoleren.

Door

Je leest meer over spouwmuurisolatie en voorzetwand isolatie. Je komt erachter wat het verschil is en in welke situatie je beter voor de ene of juist de andere mogelijkheid kunt kiezen.

Wat is spouwmuurisolatie en welke voordelen zitten eraan?
Spouwmuurisolatie is een methode om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren en zo te besparen op de energierekening. Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebracht in de spouw van je huis. Dit is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, die zich hier perfect voor leent. Dit materiaal zorgt ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden in de winter en buiten wordt gehouden in de zomer, waardoor de temperatuur in huis beter wordt gereguleerd. Er zijn verschillende voordelen aan spouwmuurisolatie. Zo kan het leiden tot een aanzienlijke besparing op je energierekening en kan het ook nog eens bijdragen aan een duurzamer milieu. Daarnaast zorgt het voor meer comfort in huis, doordat het binnenklimaat beter en makkelijker wordt gereguleerd.

Voor mensen die net een woning hebben aangekocht in Den Haag, kan het extra belangrijk zijn om spouwmuurisolatie te overwegen. De stad heeft namelijk veel oudere woningen en deze hebben vaak nog geen spouwmuurisolatie. Door het aanbrengen van isolatie kan er dus veel energie worden bespaard en kan de woning aanzienlijk comfortabeler worden gemaakt. Ook kan spouwmuurisolatie helpen om geluidsoverlast vanuit het centrum van Den Haag te verminderen. Het isolatiemateriaal heeft namelijk ook een geluidswerende werking, waardoor harde geluiden van bijvoorbeeld het Centraal Station beter worden tegengehouden. Zo kun je in alle rust genieten van je nieuwe woning in Den Haag.

In welke situaties kun je het beste voor voorzetwand isolatie kiezen?
Voorzetwand isolatie is een interessante optie voor mensen die in een oudere woning in Den Haag wonen. Het is een vorm van isolatie waarbij er een extra wand wordt geplaatst tegen de bestaande muur, waarbij er isolatiemateriaal tussen de twee wanden wordt geplaatst. Het resultaat is een betere isolatie van de woning en een fijner binnenklimaat. Een groot voordeel van voorzetwand isolatie is dat het relatief eenvoudig kan worden aangebracht en dat je er weinig overlast van ondervindt. Dit is een groot verschil met spouwmuurisolatie, waarbij er gaten in de muur worden geboord om het isolatiemateriaal aan te brengen. Voorzetwand isolatie kan dus een goede optie zijn als spouwmuurisolatie niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat je een oudere woning hebt of omdat de spouw niet geschikt is voor isolatie.

Standaardportret
Bekijk meer van