Natuurlijke speeltuinen steeds populairder, ook in Den Haag.

Als avonturier aan een liaan naar de overkant van het ravijn slingeren, als piraat in de mast klimmen om de vijand goed te zien of als een elfje fladderen tussen de grote vlinders. Natuurlijk spelen en duurzame speeltuinen worden steeds populairder in Nederland.

Door

Daarvoor is een simpele reden: natuurlijke speelplaatsen bevorderen de ontwikkeling van het kind. Kinderen ontdekken hier op een veilige, overzichtelijke plek de natuur én laten hun fantasie de vrije loop. Ze krijgen hier de kans om hun eigen avonturen te beleven!

Speel-oase Den Haag

In de Haagse wijk Leyenburg ligt een grote speelplaats met gras, haagjes, bosjes, kunstgras en veel speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling. Kinderen kunnen midden in de stad hun hart ophalen in deze groene speel-oase.

Het bedrijf IJslander ontwikkelt natuurlijk spelen speeltoestellen voor de openbare ruimte. Zo ontwierpen en plaatsten zij onder andere deze groene, natuurlijke speeltuin in Den Haag. Den Haag is een grote stad en Haagse kinderen hebben daarom minder snel met de natuur te maken. Door het plaatsen van de groene speel-oase kunnen ook de Haagse kinderen aan de Purmerendstraat spelen in een natuurlijke omgeving!

Natuurlijke speeltuin

Maar wat maakt een speeltuin nu een natuurlijke speeltuin? In natuurlijke speeltuinen vind je speeltoestellen met natuurlijke materialen, zoals klimbomen, zwerfkeien en stappalen. Kinderen bewegen meer in een natuurlijke omgeving. Daarom ontwikkelen ze zich fysiek beter met een natuurlijke speeltuin in de buurt.

Kinderen ervaren op een natuurlijke speelplek ook een groter gevoel van vrijheid en het vermogen om nieuwe dingen te ontdekken neemt toe. Ze verwonderen zich meer en ontwikkelen hun creatieve spel. Natuurlijke speeltuinen zijn daarom ook positief voor de emotionele en geestelijk ontwikkeling van het kind.

IJslander

IJslander ontwikkelt al ruim 25 jaar sport- en speeltoestellen. Ze bieden verschillende productlijnen met speeltoestellen aan die geschikt zijn voor een natuurlijke speelplaats. Zo werken ze met materialen die de look en feel hebben van hout, maar langer meegaan doordat ze van onverwoestbaar rvs zijn gemaakt.

Speeltuinen 2

IJslander produceert ook houten speeltoestellen en speeltoestellen in de vorm van abstracte insecten. Deze bijzondere objecten maken kinderen nieuwsgierig. Daarnaast maken ze ook insectenhotels, klimbomen, zwerfkeien en nog veel meer. De toestellen en objecten hebben bijzondere, natuurlijke vormen die kinderen uitdaagt tot het gebruiken van hun fantasie. Met deze onderdelen worden de leukste, natuurlijke speelplaatsen gemaakt!

De ultieme natuurbeleving

Met unieke en natuurlijke speeltoestellen kunnen kinderen de natuur weer ontdekken. Daarnaast wordt er bijgedragen aan het milieu doordat de speeltoestellen zo duurzaam mogelijk gemaakt worden en volledig recyclebaar zijn. Door het spelen op een natuurlijke speelplaats laat je kinderen spelenderwijs de natuur weer beleven en ontdekken.

Speeltuinen 3

 

Standaardportret
Bekijk meer van