Meer slotenmaker aanvragen door toename inbraken in Den Haag

Het aantal aanvragen bij slotenmakers in Den Haag en omgeving loopt snel op. En dan gaat het niet om allemaal mensen die hun sleutel zijn verloren. In plaats daarvan gaat het om aanvragen voor nieuwe sloten en om het slot op de deur te komen controleren.

Door

Tijdens de coronacrisis lag het aantal inbraken een stuk lager dan normaal. Inbrekers kregen nauwelijks de kans om hun slag te slaan, omdat de meeste mensen veel en vaak thuis waren. Dat is inmiddels weer anders, waardoor ook het aantal inbraakmeldingen bij de politie snel toeneemt.

Als reactie daarop doen veel mensen een aanvraag bij een slotenmaker. Ze zoeken een lokale specialist, die goed kan kijken naar de sloten op de deuren en ramen. Zo zorg je ervoor dat je de beveiliging kunt verbeteren, om zeker te weten dat je inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur kunt houden.

Slotenmakers zijn drukker

De slotenmakers zijn drukker dan ooit. Het is een combinatie van factoren. Natuurlijk heeft de coronacrisis een belangrijke rol gespeeld. Tijdens die periode was het heel rustig, waardoor er nu veel mensen zijn die toch weer willen laten kijken naar het slot.

Daarnaast komt de winter eraan, met daarin de donkere maanden. Het wordt vroeg donker, waardoor inbrekers een veel betere kans hebben om ongemerkt naar binnen te gaan. Het aantal inbraken in de buurt neemt weer toe, waardoor meer mensen daarover horen. Dit zorgt ervoor dat we ons beter bewust worden van het risico op een inbraak, waardoor we bijvoorbeeld slotenmakers vragen om de sloten op de voor- en achterdeur te laten controleren.

Tip: denk ook aan de sloten op ramen. Een klein zolderraam of ander raam dat openstaat kan net zo goed toegang bieden als een deur. De inbrekers openen de deur daarna van binnenuit, om makkelijk en snel naar buiten te lopen.

Beveiliging van de voor- én achterdeur

Het is vooral belangrijk om zowel de voordeur als de achterdeur te beveiligen. De voordeur beveiligen de meeste mensen al goed, maar zij vergeten vaak de achterzijde van hun woning. En dat is onhandig, omdat het juist de achterkant is die inbrekers interessant vinden. Ze kunnen daar veel meer ongestoord hun gang gaan, omdat er vaak slecht zicht is op de achtertuin.

Wil je ondanks de drukte bij slotenmakers toch proberen een afspraak te maken? Dat kan bijvoorbeeld op Slotenmaker.com. Je vindt daar een slotenmaker in de omgeving van Den Haag, die je in ieder geval kunt vragen om een keer bij je langs te komen en naar de sloten te kijken. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, om jouw woning zo goed mogelijk te beveiligen.

Standaardportret
Bekijk meer van