Liever op reis met visum door Vietnam dan Australië? Bezoek deze locaties!

Een visum Australië wordt tegenwoordig al veelvuldig aangevraagd door mensen die een rondreis willen maken met Australië als bestemming. Een visum moet ook geregeld worden als je op vakantie gaat naar Vietnam.

Door

Een visum voor dit land wordt natuurlijk een visum Vietnam genoemd. Steeds meer mensen kiezen voor dit land als bestemming voor hun rondreis, al is het nog zeker niet zo populair als het zou moeten zijn. Vietnam is namelijk een walhalla voor liefhebbers van cultuur en natuur. Bovendien kun je in dit Aziatische land natuurlijk heerlijk eten. Ga je een rondreis maken door Vietnam? Onderstaande plekken mogen dan zeker niet ontbreken tijdens je vakantie! 

Vlieg met je visum naar hoofdstad Hanoi, mogelijk via Australië 

Als je naar Vietnam gaat per vliegtuig dan is de kans groot dat je landt in Hanoi, wat de hoofdstad van het land is. Deze stad is niet te groot, maar ook niet te klein. Het is er best chaotisch, maar toch ook wel weer gezellig. Hanoi is dus eigenlijk de perfecte hoofdstad. Het centrale punt van de stad is een meer genaamd Hoan Kiem. ‘s Ochtends zul je hier veel bewoners zien die bezig zijn met hun ochtendgymnastiek, waarbij je natuurlijk ook aan kunt sluiten. In het noordelijke deel van Hanoi vind je Old Quarter. Elke dag rijden hier duizenden scooters en fietsers die op een miraculeuze wijze niet omvallen of elkaar aanrijden. Old Quarter bestaat namelijk uit smalle straatjes waar overal koopwaar uitgestald wordt. Een prachtige bestemming!

Bezoek een bestemming als Dalat achterop de motor

De Easy Riders vind je niet in Australië, ze zijn ooit begonnen als wat Vietnamezen die bezoekers achterop de motor namen om het land te laten zien. Inmiddels is dit een waar fenomeen onder de backpackers in Vietnam. Achterop bij een Easy Rider kun je op een avontuurlijke wijze de onontdekte binnenlanden van Vietnam ontdekken. Met name in bergplaats Dalat en in kuststad Nha Trang vind je deze motorrijders overal. Je kunt bovendien vanuit Dalat de oversteek maken naar Nha Trang of Hoi An, wat gedaan kan worden in drie tot vier dagen. Per dag zul je zo’n 40 à 50 euro betalen, wat inclusief overnachtingen en een paar maaltijden is. Vergeet onderweg niet op te letten, want je kunt zomaar een olifant voorbij zien komen.

Ontdek de natuur van Vietnam in Ninh Binh

Op circa drie uur rijden van Hanoi vind je een prachtige provincie vol natuur genaamd Ninh Binh. Dit is echt één van de mooiste delen van Vietnam, wat met name voor liefhebbers van natuur een ideale bestemming is net zoals Australië. Een visum Australië wordt daarom veel aangevraagd en is een vereiste. In Ninh Binh vind je namelijk allerlei kalksteenbergen en grotten. Zoek je nog een overnachting in dit gebied? Dan is het dorpje Tam Coc zeker aan te raden. Hiervandaan kun je namelijk prachtige verkenningstochten door de natuur maken. Ook kun je hier een boottocht boeken over de Ngo Dong rivier. Zodoende zul je de Vietnamese landschappen op een net iets andere manier kunnen verkennen, wat overigens ook mogelijk is op de fiets of motor.

Standaardportret
Bekijk meer van