Jezelf op de kaart zetten met een eigen website: zo doe je dat!

Wanneer je bezig bent met een project of een eigen onderneming hebt, is het ontzettend handig om een goede website te hebben, waarop mensen kennis kunnen krijgen van wat jij allemaal doet. Jezelf op de kaart zetten met een goede website is niet altijd makkelijk. Het begint allemaal bij de basis. Met deze tips maak je een website waar je U tegen zegt.

Door

De basis

Je begint altijd eerst met een domeinnaam. Dat is de basis van je website. Je kunt gebruik maken van domeinnaam generators zoals die van Shopify als je inspiratie nodig hebt. Heb je er een gevonden? Doe dan een domein check. Zo ben je er zeker van dat je domeinnaam nog beschikbaar is. Vervolgens zijn er verschillende platforms die jou de gelegenheid bieden om een eigen website te bouwen. Vergelijk ze kritisch met elkaar. Wat zijn de mogelijkheden wat betreft extra plug-ins en de vormgeving? Hoe makkelijk is het om de website hiermee te bouwen en wat betaal je ervoor? Het is ook slim om dergelijke aanbieders met elkaar te vergelijken door onafhankelijke reviews te checken. Trustpilot is bijvoorbeeld een goeie.

Een verhaal

Waarschijnlijk zijn er op de wereld honderden, zo niet duizenden mensen die iets vergelijkbaars doen als jij. Jij moet jezelf verkopen door duidelijk te hebben wat jou uniek maakt. Een verhaal verkoopt vaak ontzettend goed. Wat is jouw persoonlijke affiniteit met jouw product, jouw dienst of het project waar je mee bezig bent. Misschien biedt jij bijvoorbeeld personal training aan aan mensen die willen afvallen en heb je zelf een persoonlijk verhaal met hoe jij met je gewicht geworsteld hebt. Een dergelijk verhaal doet het ontzettend goed op de homepagina van je website. Wanneer mensen het gevoel hebben je persoonlijk te kennen, zullen ze ook sneller geïnteresseerd zijn.

Aantrekkelijke content

In de huidige maatschappij zijn mensen snel verveeld. Om die reden is het ontzettend belangrijk dat jij je website vult met aantrekkelijke content. Probeer lange lappen tekst zo veel mogelijk te vermijden en kies in plaats daarvan voor mooie foto’s en video’s (bij voorkeur professioneel geschoten).

Snelheid

Tot slot moet tegenwoordig ook alles snel. Als jouw website ontzettend traag is, is de kans groot dat mensen geen zin meer hebben om te wachten tot alles eindelijk geladen is en dat ze daarom wegklikken. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je website lekker snel blijft lopen. Probeer foto’s en video’s zo veel mogelijk te comprimeren (en daarbij zo min mogelijk in te boeten op de kwaliteit van de beelden) en probeer het programma waar je mee werkt ook te updaten wanneer er een pop-up verschijnt. We weten dat updaten vaak ontzettend irritant is, maar voor de snelheid van je website is het een echte must. Daarnaast is het verstandig om eens in de zoveel tijd eens kritisch te kijken naar alle plug-ins die je voor je website gebruikt. Plug-ins die je niet langer gebruikt kun je het best direct verwijderen.

Standaardportret
Bekijk meer van