In 3 stappen naar het perfecte kerstpakket

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het samenstellen van de kerstpakketten voor alle werknemers binnen het bedrijf? Dan is dit een flinke taak. De kans dat je namelijk de nodige mensen over je heen krijgt, omdat ze het niet met je eens zijn, is vrij groot. Toch moet je gewoon proberen je hier niets van aan te trekken, hoe lastig dit soms ook kan zijn. Zo zijn er namelijk altijd mensen die het ergens niet mee eens zijn en kun je het nooit voor iedereen goed doen. Omdat kerst een feest is waarbij saamhorigheid en gezelligheid centraal staan, hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee het samenstellen van een leuk kerstpakket gegarandeerd gaat lukken. Dus laat je niet demotiveren door die ene collega die de ideeën die je hebt niet leuk vindt, maar kijk vooral naar het overgrote deel dat straks met een glimlach ziet wat ze hebben gekregen.

Door

Bepaal het budget

Wanneer je een kerstpakket wil samenstellen, ontkom je er niet aan om eerst te kijken naar het budget. Vaak is er een bepaald potje waaruit dit bekostigd zal moeten worden, waardoor het wel handig is dat dit even wordt afgestemd met de uiteindelijke verantwoordelijke. Op het moment dat je weet wat je te besteden hebt, is het ook een stuk makkelijker zoeken. Wat we vaak zien, is dat de meeste kerstpakketten vaak rond de 50 tot 80 euro kosten en veel werkgevers dit bedrag ook acceptabel vinden om uit te geven. Houd er alleen wel rekening mee dat wanneer je het volledige pakket zelf samenstelt, je ook kijkt naar het verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld. Kies je ervoor om een kerstpakket online te bestellen, dan heb je dit natuurlijk en zit het al bij de prijs inbegrepen. Denk hier daarom dus ook goed over na.

Kies een thema

Hoe leuk is het om een thema te bedenken en het pakket volledig volgens dit thema samen te stellen. Omdat ook dit een beste klus kan zijn om zelf te doen, zijn er ontzettend veel sites waarbij je een volledig pakket op basis van meerdere thema’s kunt bestellen. Stel dat je niet alleen eten en drinken wilt, bestel dan ook een Ritual of Holi giftset voor je medewerkers, zodat ze zichzelf ook heerlijk kunnen verwennen met een gezichtsmasker en de heerlijke douchegel die erbij zit. Afhankelijk van het budget kan het ook zijn dat je naast dit heerlijk giftset, bijvoorbeeld alleen nog een fles wijn kunt bestellen en ook dit is natuurlijk prima. Het gaat vaak om het gebaar dat jij als werkgever doet richting het personeel.

 

Zorg voor een persoonlijk tintje

Een kerstpakket is niet compleet zonder persoonlijk tintje. Ook wanneer je de kerstpakketten online via kerstpakkettenplaza.nl bestelt, kunnen ze dit allemaal voor je verzorgen. Het enige wat je hoeft te doen, is aan te geven wat je graag zou willen, zodat ze op basis daarvan de persoonlijke boodschap bij ieder kerstpakket gewoon kunnen toevoegen. Aangezien de pakketten toch met de hand worden gepakt, is een brief met persoonlijke tekst voor het personeel natuurlijk een kleine moeite, maar laat het wel zien dat je echt moeite hebt gedaan.

Standaardportret
Bekijk meer van